Oamkin klassisen laulun opiskelijat osallistuvat virtuaaliseen koelaulutilaisuuteen

Julkaistu: 25.4.2018 klo 08:15

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on mukana kansainvälisessä hankkeessa, joka kehittää uudenlaista virtualisoitua tapaa järjestää koelaulutilaisuuksia. Development of Virtual Audition (DVA) -hankkeen ensimmäinen vaihe huipentuu toukokuun 24. päivä Kööpenhaminassa järjestettävään koelaulutilaisuuteen, johon on kutsuttu laulajia rekrytoivia agentteja niin paikan päälle kuin seuraamaan tilaisuutta etäyhteyden välityksellä.

Oamkin lisäksi DVA-hankkeessa ovat mukana Tanskan kuninkaallinen ooppera-akatemia sekä Liettuan musiikki- ja teatterikorkeakoulu. Partnerioppilaitoksista lähetetään koelaulutilaisuuteen lupaavimpia laulunopiskelijoita ja osa laulajista osallistuu etäyhteyksien välityksellä Vilnasta ja Oulusta. Oamkista koelaulutilaisuuteen osallistuu viisi opiskelijaa paikan päällä ja kaksi opiskelijaa etänä.

– Koelaulutilaisuuksiin osallistuminen vie paljon aikaa ja taloudellisia resursseja sekä laulajilta että agenteilta. DVA-hankkeen yhtenä tavoitteena on mahdollistaa näihin tilaisuuksiin osallistuminen mahdollisimman monelle nuorelle laulajalle ja agentuurille, kertoo DVA-hankeen projektikoordinaattori, tuntiopettaja Jussi Tuohino Oamkista.

Hankkeen lopputuloksena pyritään luomaan uusi teknisesti standardisoitu tuote (Virtual Audition), jota on mahdollista myöhemmin pilotoida myös orkesterisoitinten auditointitilaisuuksissa.

Tuohinon mukaan jokaisella partnerioppilaitoksella on kokemusta etäopetuksesta sekä vahva klassisen laulun koulutusperinne, joten hankkeen keskittyminen erityisesti oopperalaulajien auditointeihin on ollut hedelmällistä. DVA-hanketta rahoittaa Nordplus Korkeakoulutus -ohjelma.

Oamk järjestää maanantaina 7.5. konsertin Kotkantien kampuksella, jossa Kööpenhaminan koelauluun osallistuvat opiskelijat harjoittelevat ohjelmiaan. Konsertti alkaa kello 17 ja siihen on vapaa pääsy. Konsertti kestää noin 2 tuntia 30 minuuttia sisältäen väliajan.

Tervetuloa kuuntelemaan Oamkin tulevaisuuden laulajalupauksia!

Lisätietoja

Jussi Tuohino
tuntiopettaja (musiikkiteknologia), DVA-hankkeen projektikoordinaattori
Jussi.tuohino#oamk.fi (korvaa # -> @)
040 645 3467