Oamkissa alkaa jälleen valmentavaa koulutusta maahanmuuttajille

Julkaistu: 8.5.2018 klo 11:15 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) alkaa jälleen syksyllä valmentava koulutus maahanmuuttajille. Koulutuksen tavoitteena on parantaa maahanmuuttajien valmiuksia ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin sekä edesauttaa työllistymismahdollisuuksia.

Ensimmäinen valmentava koulutus maahanmuuttajille järjestettiin viime syksynä. Koulutukseen osallistui parikymmentä maahanmuuttajaa mm. Kiinasta, Venäjältä, Irakista, Bulgariasta ja Brasiliasta.

– Maahanmuuttajat tarvitsevat kotouttamisjakson jälkeen pidemmälle menevää suomen kielen opetusta, jotta he voivat saada suomalaisen korkeakoulututkinnon. Viime vuonna koulutukseen osallistuneet opiskelijat olivat myös hyvin motivoituneita parantamaan kielitaitoaan, kertoo yliopettaja Katri Kosonen.

Syksyllä alkava koulutus sisältää suomen kieltä, opiskelutaitoja ja työelämätuntemusta, matematiikkaa sekä suunnitelman jatko-opintoihin. Tavoitteena on parantaa osallistujien suomen kielen taitoa, jotta he voisivat menestyä jatko-opinnoissa sekä tukea heidän urasuunnitteluaan. Koulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä, ja se kestää 3.9.2018–28.2.2019.

Hakijoilta edellytetään opintoihin sitoutumista ja kohtuullista suomen kielen taitoa. Opiskelu koulutuksessa on kokopäiväistä ja maksutonta. Koulutus toteutetaan Oamkin Teuvo Pakkalan kadun kampuksella. Hakuaika koulutukseen on 1.6.–12.8. Kirjallinen koe on 16.8. ja seuravana päivänä pidetään vielä haastattelu.

Oamkista tuli vuonna 2017 Suomen kuudes maahanmuuton vastuukorkeakoulu. Vastuukorkeakoulutoiminnalla pyritään nopeuttamaan Suomessa olevien ulkomaalaisten pääsyä korkeakouluopintoihin. Oamk tekee tiivistä yhteistyötä muiden vastuukorkeakoulujen, Oulun kaupungin, TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa.

 

Lisätietoa

Yliopettaja Katri Kosonen, 040 141 5374, katri.kosonen#oamk.fi (korvaa # -> @)

oamk.fi/maahanmuuttajien-valmentava-koulutus