Oulaisten Osuuspankilta 10 000 euron lahjoitus Oamkin varainhankintakampanjaan

Julkaistu: 29.5.2018 klo 14:39 :: Tiedotteet medialle

Oulaisten Osuuspankki on päättänyt lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) varainhankintakampanjaan 10 000 euroa. Lahjoitus kohdistetaan sosiaali- ja terveysalan koulutukseen.

– Oulun ammattikorkeakoulun rooli Oulaisten alueen elinvoiman kehityksessä on merkittävä. Oulaisten Osuuspankki haluaa olla mukana alueen koulutusmahdollisuuksien ja tulevaisuuden koulutuksen kehittämisessä. Uskon, että Oulaisten Osuuspankin tekemä lahjoitus kannustaa myös muita alueen yrityksiä osallistumaan Oamkin varainhankintakampanjaan, kertoo Oulaisten Osuuspankin toimitusjohtaja Mika Korkia-aho.

– Sosiaali- ja terveysalan koulutukseen tehdyt lahjoitukset vahvistavat koulutuksen kehittämistyötä. Oulaisten kampus on Oamkille tärkeä muun muassa alueellisten harjoittelupaikkojen myötä. Oamk on vahva alueellinen toimija ja yli 80 % opiskelijoistamme jää Pohjois-Pohjanmaan alueelle. Digitalisaatio ja verkkopohjainen opetus antavat erittäin monipuoliset mahdollisuudet opiskelijoille kouluttautumiseen myös etänä, toteaa rehtori Jouko Paaso.

Oamkin 2.2.2018 alkaneen varainhankintakampanjan teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla. Samalla luomme alueen elinkeinoelämälle keinoja hyödyntää tieteen sovellutuksia tulevaisuuden innovaatioiden kehittämiseen.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämistä tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan tietylle koulutusalalle. 

Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018–2020 aikana.

Lisätietoja

Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200, jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @)
Yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen, 040 545 0583, ville.karkkainen#oamk.fi (korvaa # -> @)  
Oulaisten Osuuspankki, toimitusjohtaja Mika Korkia-aho, 010 254 7730, mika.korkia-aho#op.fi (korvaa # -> @)

oamk.fi/varainhankinta