Ensimmäiset rakennusarkkitehdit valmistuivat Oamkista – yhteiset valmistujaisjuhlat perjantaina

Julkaistu: 6.6.2018 klo 10:20 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ensimmäiset rakennusarkkitehdit valmistuivat toukokuussa. Uudelle ammattikunnalle on ollut Pohjois-Suomessa kysyntää, sillä noin 90 % valmistuneista ja opintojen loppusuoralla olevista on jo työllistynyt.

Rakennusarkkitehtien koulutus aloitettiin Oamkissa vuonna 2014.  Toukokuussa valmistui 14 rakennusarkkitehtia. Monen opiskelijan valmistuminen on viivästynyt siksi, että he työskentelevät omalla alallaan tiiviisti opiskelun ohessa ja valmistuvat myöhemmin syksyllä. Rakennusarkkitehdit ja -arkkitehtiopiskelijat työllistyvät paikallisiin yrityksiin, kunnille ja kaupungeille.

– Rakennusarkkitehtikoulutuksen tavoitteena on kasvattaa työmarkkinoille osaajia, joilla on suunnittelun lisäksi vankat tietomallinnusvalmiudet sekä energiaosaamista, kertoo Oamkin lehtori Seppo Perälä.

Koko ammattikorkeakoulun yhteisiä valmistujaisjuhlia vietetään perjantaina 8.6. Tilaisuus järjestetään Kastellin monitoimitalossa (Sairaalanrinne 5, Oulu) kello 15.00–16.00. Tapahtumaan on kutsuttu kesäkuun 2017 ja toukokuun 2018 välisenä aikana valmistuneet opiskelijat. Tilaisuuteen on tulossa yli 500 vierasta.

Tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja muun muassa valmistuvalta opiskelijalta, vuoden alumnilta sekä Oamkin vuoden sidosryhmältä.

Oamkista valmistuu vuosittain noin 1 500 asiantuntijaa, joista noin sata on suorittanut ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita paikan päälle.

 

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, p. 050 569 3565, anne-maria.haapala#oamk.fi (korvaa # -> @)

Rakennustekniikan lehtori Seppo Perälä, p. 050 346 9416, seppo.perala#oamk.fi (korvaa # -> @)

 Juho Tiltti (vas.), Roosa Pohjanoja, Säde Kangasniemi ja Kaisa Lehtinen aloittivat opintonsa Oamkin historian ensimmäisessä rakennusarkkitehtiryhmässä ja valmistuivat toukokuun lopussa. Kuva: Lotta-Maria Vähäkangas