Kolme uutta Master-koulutusta – ainutlaatuinen painettavan elektroniikan koulutus alkaa tammikuussa

Julkaistu: 8.6.2018 klo 08:30 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) alkaa tammikuussa 2019 kolme uutta tekniikan Master- eli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. Oamkissa aletaan ensimmäisenä Suomessa kouluttamaan painettavan elektroniikan mastereita, sillä Master´s degree programme in Printed Intelligence -koulutusta ei ole muissa korkeakouluissa tarjolla.

Painettavan älykkyyden sovellusalan erityisosaajista on pulaa ympäri maailman.

– Painettavan älykkyyden sovellusalueille ja valmistukseen on syntynyt viime vuosina useita tekniikkaa hyödyntäviä yrityksiä. Koulutukselle on varmasti tilausta ulkomaita myöten, siksi opetuskielenä on englanti, kertoo erikoistutkija Harri Määttä.

Painettavaa elektroniikkaa hyödyntävät useat toimialat, kuten rakennus-, hyvinvointi- ja terveysteknologia. Painettua älyä on esimerkiksi antureissa, pikadiagnostiikassa ja älyvaatteissa.

Kaksi muuta tutkinto-ohjelmaa ovat Autoalan tutkinto-ohjelma sekä Master´s degree programme in Water and Environmental Management. Autoalan koulutuksessa on mahdollista opiskella myös katsastajan koulutus. Tutkintovastaava Vesa Moilasen mukaan Oulu on pohjoisin paikka, jossa voi opiskella katsastajan pätevyyden.

– Trafi myöntää lopulta katsastajan pätevyyden, mutta me annamme siihen oikeuttavan koulutuksen.

Autoalan koulutus sopii myös alan asiantuntijatehtävissä, keskijohdossa, myynnissä tai opetuksessa toimiville ammattilaisille. Koulutus luo edellytyksiä toimia autoalan kehittämis- ja johtotehtävissä, etenkin katsastusalalla.

Vesi- ja ympäristökysymykset huolestuttavat maailmanlaajuisesti sekä yksityistä että julkista sektoria. Oamkin uusi vesi- ja ympäristöjohtamisen koulutus antaa valmiuksia vesi- ja ympäristöjohtamiseen.

Koulutus vahvistaa käytännön vesi- ja ympäristöteknologian osaamista korostaen erityisesti veden, maan ja ilman vuorovaikutusta. Opetuskielenä on englanti.

Kaikki Master-koulutukset toteutetaan pääosin verkossa eli opiskelu onnistuu joustavasti myös töiden ohella. Koulutukset alkavat tammikuussa 2019.

Hakuaika koulutuksiin on 5.–19.9.2018. Jokaiseen tutkinto-ohjelmaan otetaan 20 opiskelijaa.

 

Lisätietoja:

Erikoistutkija Harri Määttä, 050 599 6612, harri.maatta#oamk.fi (korvaa # -> @)
Tutkintovastaava Vesa Moilanen, 040 630 7641, vesa.moilanen#oamk.fi (korvaa # -> @)
Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio#oamk.fi (korvaa # -> @)