LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa Oulun ammattikorkeakoululle

Julkaistu: 6.9.2018 klo 14:06 :: Tiedotteet medialle

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100.000 euroa Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen -varainhankintakampanjaan Oulun ammattikorkeakoululle. Lahjoituksen taustalla on LähiTapiola Pohjoisen ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteinen tavoite vahvistaa pohjoisen Suomen hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta ja työllisyyttä.

– Pohjoisen Suomen elinvoimaisuus on meille paikallisena, asiakkaiden omistamana yhtiönä erityisen merkittävä asia. Alueen toimijoiden yhteistyöllä voimme luoda hyvinvointia pohjoiseen Suomeen, saada aikaan työllisyyttä ja talouskasvua sekä samalla edistää Suomen kilpailukykyä, LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas tiivistää.

LähiTapiola Pohjoisessa työskentelee useita Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuneita työntekijöitä, ja yhteistyö on tiivistä myös harjoittelupaikkojen ja opinnäytetöiden kautta. Yhteisen tekemisen avulla LähiTapiola Pohjoinen haluaa varmistaa myös tulevaisuuden osaajien saatavuuden – lähes 200 henkeä työllistävänä yhtiönä työntekijätarve on pysyvä.

– Uudenlaiset osaamisvaatimukset edellyttävät jatkuvaa kehitystä työntekijöiltämme, toteaa Rajakangas. 

– LähiTapiola Pohjoisen tekemä lahjoitus on merkittävä luottamuksen osoitus Oulun ammattikorkeakoulun työtä kohtaan. Lahjoituksen avulla pystymme panostamaan entistä paremmin koulutuksen kehittämiseen sekä muuttuvan työelämän tarpeisiin. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme ja toivomme sen syventyvän entisestään, rehtori Jouko Paaso sanoo.

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty jo lähes 500 000 €. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla.

– Yhteisenä intressinä on myös löytää keinoja hyödyntää tieteen sovellutuksia tulevaisuuden ratkaisujen kehittämiseen, kertovat Rajakangas ja Paaso.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämistä tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen. Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018-2020 aikana.

Lisätietoja

Lähitapiola Pohjoinen:
Toimitusjohtaja Veli Rajakangas, 050 408 1406, veli.rajakangas#lahitapiola.fi (korvaa # -> @) 
Markkinointipäällikkö Liisa Humalamäki, 040 7424476, liisa.humalamaki#lahitapiola.fi (korvaa # -> @)


Oulun ammattikorkeakoulu:
Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200, jouko.paaso@oamk.fi
Yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen, 040 545 0583, ville.karkkainen@oamk.fi

oamk.fi/varainhankinta
www.lahitapiola.fi

LähiTapiola Pohjoinen on yksi LähiTapiola-ryhmän 20 itsenäisestä, 100 % asiakkaidensa omistamasta elämänturvayhtiöstä. Maantieteellisesti Pohjoinen alueyhtiö kattaa suurimman osan Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta ja puolet Keski-Pohjanmaan maakunnasta.