Oulun ammattikorkeakoulun avajaisissa palkittiin ansioituneita oamkilaisia

Julkaistu: 6.9.2018 klo 14:22 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaisissa 6.9. Ouluhallissa palkittiin tuttuun tapaan vuoden opiskelija, opettaja, oamkilainen, julkaisu sekä opinnäytetyö.

Vuoden julkaisu

Vuoden julkaisu on Minne matka, kulttuurituottaminen? Pohjoinen näkökulma kulttuurituottamiseen nyt ja tulevaisuudessa.

Sen tekijät ovat Pekka Isomursu, Petri Hoppu ja Daniel Wallenius.

”Vuoden julkaisu on kiinnostava ja erittäin tarpeellinen tietopaketti kulttuuriliiketoiminnan saralla työskenteleville. Julkaisu on uuden Master-tutkinnon aikana yhdessä alalla toimivien opiskelijoiden kanssa tehty laadukas kokonaisuus. Julkaisu ottaa monipuolisen ja tärkeän aihepiirinsä haltuun monesta näkökulmasta.”

Vuoden opinnäytetyö

Vuoden opinnäytetyö on Ilmastointikoneen suodattimien hankinnan kilpailutus.

Opinnäytetyön tekijä on talotekniikan insinööriksi valmistunut Veli-Pekka Kotikumpu.

Veli-Pekka käsitteli opinnäytetyössään suodattimien likaantumisen vaikutusta suodattimien painehäviöön, erotusasteeseen ja energiankulutukseen. Työssä mitattiin kahden eri suodatinvalmistajan hienosuodattimien likaantumista Oulun yliopistollisen sairaalan leikkaussalin ilmanvaihtokoneissa vuoden ajan. Veli-Pekka havaitsi opinnäytetyössään suodatinseinissä merkittäviä ohivuotoja ja sääolosuhteiden vaikuttavan suodattimien painehäviöön. Kahden eri suodattimen painehäviön muuttuminen vuoden mittausjaksolla oli tässä työssä vähäistä ja tämän vuoksi suodattimen alkupainehäviöllä oli suurempi merkitys tuloilmapuhaltimien energiankulutukseen.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ottamassa käyttöön Veli-Pekan tekemän kilpailutusmallin seuraavassa suodattimien kilpailutuksessa. Talotekniikka-alan säätiö Säätiö LVY jakoi Kotikummulle opinnäytetyöstä stipendin kesällä 2018. Kotikummun stipendi on ensimmäinen ammattikorkeakoulun opinnäytetyölle myönnetty stipendi.

Vuoden opiskelija

Vuoden opiskelija on kolmatta vuotta informaatioteknologiaa opiskeleva Priya Shrestha.

”Priya on ahkera ja ystävällinen. Hän on aktiivinen opiskelija sekä liiketalouden että informaatioteknologian saralla, ja hän menestyy opinnoissaan erinomaisesti. Priya toimii tällä hetkellä Oamkin opiskelijalähettiläänä.”

Vuoden opettaja

Vuoden opettaja on musiikin lehtori Maija Lehtonen.

”Maijan tunnit ovat alusta loppuun opettamista, ja hän osaa huomioida jokaisen opiskelijan. Hän motivoi ja antaa tunnustusta, mutta tarpeen vaatiessa myös kritiikkiä. Maija on vuodesta toiseen tarjonnut opiskelijoille ymmärrystä, tukea ja ennen kaikkea äärimmäisen laadukasta opetusta. Hänen intohimonsa musiikkiin heijastuu kaikessa opetuksessa ja saa opiskelijatkin innostumaan aivan uudella tavalla.” 

Vuoden oamkilainen

Vuoden oamkilainen on hr-suunnittelija Tuulia Kiiskilä.

”Tuulia on henkilöstöasioiden syvällinen asiantuntija. Jos hän ei jotakin asiaa tiedä, hän ottaa siitä selvää. Tuulia jaksaa perehdyttää henkilöstöä perinpohjaisesti tarpeiden mukaan. Hän käyttäytyy aina ystävällisesti ja luo hyvää henkeä ympärilleen. Tuulia palvelee laajasti oamkilaisia.”

Onnea kaikille palkituille! Palkitut saivat kunniakirjan sekä Oamkin kultaisen rintamerkin.

Lisätietoja:

Jouko Paaso
Rehtori
jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @) 
044 556 8200

Anne-Maria Haapala
Viestintäjohtaja
anne-maria.haapala#oamk.fi (korvaa # -> @) 
050 5693565