Kaleva lahjoittaa 10 000 euroa Oamkin varainhankintakampanjaan

Julkaistu: 13.9.2018 klo 11:08 :: Tiedotteet medialle

Kaleva lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) varainhankintakampanjaan 10 000 euroa.

– Ammattikorkeakoulun merkitys suomalaiseen yhteiskuntaan on kiistaton. Kaleva haluaa yhtiönä olla tukemassa Oulun ammattikorkeakoulutusta, sillä sieltä valmistuu media-alan tulevaisuuden osaajia, sanoo Kalevan toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

– Kalevan lahjoitus Oulun ammattikorkeakoululle on tärkeä panostus alueen koulutuksen tukemiseen. Pohjoisen alueellisina toimijoina meillä on yhteinen intressi luoda mahdollisuuksia nuorten opiskeluun ja menestykseen, sanoo rehtori Jouko Paaso.

Oamk ja Kaleva tekevät aktiivista yhteistyötä koulutuksessa. Kulttuurin koulutusohjelmassa koulutettavat medianomit opiskelevat toimittamista ja sisällöntuotantoa muun muassa Kalevassa. Yhteistyö on tärkeää erityisesti opinnäytetöiden ja harjoittelujen muodossa.

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty jo lähes 500 000 euroa. Varainhankintakampanjamme teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla. Samalla luomme alueen elinkeinoelämälle keinoja kehittää osaamistaan ja palvelujaan vastaamaan paremmin ajankohtaisiin haasteisiin.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämistä tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan halutulle koulutusalalle. 

Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön vuosien 2018-2020 aikana.

Lisätietoja:

Oulun ammattikorkeakoulu

Rehtori Jouko Paaso
044 556 8200 
jouko.paaso@oamk.fi

Yhteyspäällikkö
Ville Kärkkäinen 
040 545 0583 
ville.karkkainen@oamk.fi

Kaleva

Toimitusjohtaja Juha Laakkonen 
040 762 5480
juha.laakkonen#kaleva.fi (korvaa # -> @)

oamk.fi/varainhankinta

Kuvassa (vas.): Pirjo Kytösalmi (Kaleva), Juha Laakkonen (Kaleva), Jouko Paaso (Oamk) ja Marja Sarajärvi (Oamk).