Oulaisten kaupunki lahjoittaa 10 000 euroa Oamkin varainhankintakampanjaan

Julkaistu: 28.9.2018 klo 18:00 :: Tiedotteet medialle

Oulaisten kaupunki on tehnyt päätöksen lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) varainhankintakampanjaan 10 000 euroa. Lahjoitus kohdennetaan sosiaali- ja terveysalan koulutukseen.

– Sairaanhoitajakoulutuksella on Oulaisissa jo pitkät perinteet: koulutus alkoi 1980-luvun puolivälissä väliaikaisena koulutuksena ja syynä oli alueella todettu pula sairaanhoitajista. Ensivaiheessa koulutettavia oli kaksi 16 opiskelijan ryhmää, seuraavana vuonna määrä tuplaantui ja sama opiskelijamäärän kasvu jatkui ja toiminta vakinaistettiin. Opiskelijoille tiloja vuokrattiin ja peruskorjattiin mm. Puuparantolaan ja vanhaan Rekilän pesulaan. Opiskelijamäärän kasvu tarkoitti myös sitä, että oppilaitokselle piti saada oma kiinteistö ja tässä välillä aika vaiherikkaassa projektissa myös onnistuttiin: Uuden oppilaitoksen harjakaisia vietettiin toukokuussa 1991 ja elokuun alusta 1993 toiminta on ollut nykyisissä tiloissa. Tiloissa opiskelee Oamkin sairaanhoitajaopiskelijoita noin 300 ja toiset 300 opiskelijaa on Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jedun lähihoitajaopiskelijoita. Koulun sisällä kahden eri oppilaitoksen yhteistyö on saumatonta. Kaiken kaikkiaan opiskelupaikkojen merkitys on kaupungin elinvoiman kannalta ja alueellisestikin merkittävä, sijoittuuhan valmistuvista ammattilaisista valtaosa lähialueelle. Kun varainhankintakampanjasta saatiin tieto, oli itsestään selvää, että kaupunki on siinä mukana, kertoo Oulaisten kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen.  

­– Olemme erittäin iloisia Oulaisten kaupungin lahjoituksesta. Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen kehittäminen on meille Oamkissa erittäin tärkeää, sillä ala kehittyy jatkuvasti ja työvoiman tarve on akuutti, sanoo rehtori Jouko Paaso.

Oamk ja Oulaisten kaupunki tekevät aktiivista yhteistyötä useilla eri koulutusaloilla. Oulaisissa sijaitsee myös Oamkin sosiaali- ja terveysalan kampus, jossa opiskelee noin 300 opiskelijaa. 

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty jo lähes 500 000 euroa. Varainhankintakampanjamme teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla. Samalla luomme alueen elinkeinoelämälle keinoja kehittää osaamistaan ja palvelujaan vastaamaan paremmin ajankohtaisiin haasteisiin.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämistä tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan halutulle koulutusalalle. 

Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön vuosien 2018–2020 aikana.

 

Lisätietoja:

Oulun ammattikorkeakoulu
Rehtori Jouko Paaso
044 556 8200 
jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @)

Yhteyspäällikkö
Ville Kärkkäinen 
040 545 0583 
ville.karkkainen#oamk.fi (korvaa # -> @)

Oulaisten kaupunki
Kaupunginjohtaja Hannu Kaartinen
044 479 3200
hannu.kaartinen#oulainen.fi (korvaa # -> @) 

oamk.fi/varainhankinta