Oamkin gaalassa julkistettiin vuoden alumni ja vuoden sidosryhmä

Julkaistu: 28.9.2018 klo 19:30 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) julkisti vuoden 2018 alumnin ja sidosryhmän perjantaina 28.9. sidosryhmille suunnatussa gaalassa.  

Vuoden alumniksi valittiin Elvak Oy:n varatoimitusjohtaja Kari Kokko. Hän tekee merkittävää työtä Oamkin ja opiskelijoiden hyväksi. Kokko on pitänyt sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijoille opintojaksoja, edistänyt opiskelijoiden työharjoitteluja sekä tarjonnut yrityksensä kautta opinnäytetöitä. Lisäksi Kokko on osallistunut sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelmatiimiin, ollut mukana kehittämässä opetussuunnitelmia sekä rekrytoinut merkittävän osan yrityksensä henkilöstöstä Oamkista valmistuneista opiskelijoista. Kokko on tuonut Oulun ammattikorkeakoulua jatkuvasti positiivisesti esille muun muassa osallistumalla sähkö- ja automaatiotekniikan esittelyvideoiden tekemiseen sekä rahoittamalla Digiauto-hanketta. 

Kokko on valmistunut automaatiotekniikan insinööriksi Oamkista vuonna 2003. Lisäksi hän on suorittanut ammatillisen opettajan pätevyyden Oamkin Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa vuonna 2015.

Vuoden sidosryhmäksi Oamk valitsi Nokian Oulun tehtaan. Nokia on tehnyt Oulun ammattikorkeakoulun kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä vuosien aikana. Yhtiö on tarjonnut tietotekniikan opiskelijoille tuotekehitysprojekteja, ollut mukana hankkeissa ja myös tietotekniikan opettajat ovat olleet eri tavoin yhteistyössä Nokian kanssa. 

Viime vuonna hanke- ja projektiyhteistyö on keskittynyt 5G-verkon ympärille. Oamk on liitetty 5G-testiverkkoympäristöön, jota on tarkoitus alkaa käyttää erilaisissa tuotekehitysprojekteissa. Lisäksi 5G-tuotekehitysprojekteja on Nokialla ollut tekemässä tietotekniikan opiskelijoita, joita tietotekniikan opettajat ovat omalta osalta olleet ohjaamassa. Nokian kanssa on tehty yhteistyötä myös yliopiston ja VTT:n johtamissa 5G-hankkeissa.

 

Lisätietoja:

Rehtori Jouko Paaso
jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @)
044 556 8200

Viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala
anne-maria.haapala#oamk.fi (korvaa # -> @)
050 5693 565