Oulun ammattikorkeakoulu ja Caritas-Säätiö tiivistävät yhteistyötään

Julkaistu: 1.10.2018 klo 14:14 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Caritas-Säätiö ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen. Kumppanuussopimuksen tarkoituksena on kehittää pitkäjänteisesti molempien osapuolten toimintaa.

Oamkista valmistuu vuosittain yli 450 sosiaali- ja terveysalan asiantuntijaa. Caritas-Säätiö haluaa olla mukana tukemassa koulutusta monialaisten opinnäytetyö- ja harjoittelupaikkojen tarjoajana. Oamk toimii myös koulutuskumppanina Caritaksen henkilöstön lisä- ja jatkokoulutuksessa.

– Caritas on ollut Oamkin tärkeä kumppani erityisesti sosiaalityön koulutuksessa jo useita vuosia. Kumppanuussopimuksen myötä pääsemme jatkamaan ja kehittämään yhteistyötä entistä monialaisemmaksi, rehtori Jouko Paaso kertoo.

– Oamk tarjoaa Caritakselle hyvin koulutettuja ja motivoituneita sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia yhteisömme kasvavaan tarpeeseen. Osaavan henkilöstön saatavuus on välttämätöntä Caritaksen kasvulle ja laadukkaalle hoitotyölle, toimitusjohtaja Petteri Viramo täydentää. 

Kumppanuussopimuksen myötä Oamk ja Caritas-Säätiö kehittävät yhdessä koulutusta ja luovat uudenlaisia mahdollisuuksia tulevaisuuden työelämän osaajille. Yhteisen hanketyön ja uudenlaisten tuotekehityspolkujen myötä pyritään luomaan uusia tapoja toteuttaa palveluita sekä kehittämään toimintaa niin korkeakoulussa kuin yrityksissä.

– Oamk on aloittanut uudenlaisen tavan hallita kumppanuuksia. Tämä Caritas-Säätiön kanssa tehtävä kumppanuussopimus on ensimmäinen uudenlainen sopimus, jossa kumppanit ilmaisevat tahtonsa tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä. Kumppanuussopimuksia täydennetään ja arvioidaan vuosittaisella toimintasuunnitelmalla, jonka mukaan toimintaa voidaan vuosittain ohjata tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti, yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen kertoo.

Lisätietoja:

Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200  jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @)

Yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen, 040 545 0583, ville.karkkainen#oamk.fi (korvaa # -> @)

Caritas-Säätiö, toimitusjohtaja Petteri Viramo, 040 170 2072, petteri.viramo#caritaslaiset.fi (korvaa # -> @)