Oulun Ammattikorkeakoulu ja Normet Oy kehittävät yhteistyötään

Julkaistu: 3.10.2018 klo 08:57 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Normet Oy ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen yhteistyön kehittämiseksi. Osapuolet käynnistävät kehitys-, tutkimus- ja koulutusyhteistyön työkonetekniikan kehitys- ja testausedellytysten vahvistamiseksi.

Ajoneuvo- ja työkonetekniikassa käynnissä oleva murros asettaa alan toimijoille uusia haasteita kiristyvän ympäristölainsäädännön ja loppuasiakkaiden muuttuvien tarpeiden myötä. Samanaikaisesti henkilöstömme osaamiseen kohdistuu uudentyyppisiä vaateita, joihin voimme osaltamme vastata tällä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa allekirjoitetulla kumppanuussopimuksella, toteaa Heikki Ojala, Normet Oy:n Vice President, Global R&D.

Normet Oy on yksi Pohjois-Suomen veturiyritys, jonka menestyminen säteilee laajalle alueelle hankintaketjuun koko Pohjois-Suomessa. Veturiyritysten menestyminen on tärkeää koko alueemme työllisyyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi. Oulun ammattikorkeakoulu vastaa auto- ja työkonetekniikan koulutuksesta puolen Suomen alueella. Nyt allekirjoitettu sopimus on merkittävä askel osapuolten välisen yhteistyön tiivistämiseksi, sanoo koulutus- ja tki-johtaja Jukka Säkkinen.

Lisätietoja: 

Oulun ammattikorkeakoulu
Jukka Säkkinen
koulutus- ja tki-johtaja
050 595 7951
jukka.sakkinen#oamk.fi (korvaa # -> @)

Normet Oy
Heikki Ojala
Vice President, Global R&D
040 539 4803
heikki.ojala#normet.com (korvaa # -> @)

Normet on kasvava ja innovatiivinen suomalainen teknologiayritys. Kehitämme jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa tunnelinrakennusprosesseja paremman turvallisuuden, tuottavuuden ja kannattavuuden saavuttamiseksi.

Tekniset kokonaisratkaisumme pienentävät kustannuksia ja lyhentävät prosessien kiertoaikoja. Kehityksen perustana on ihmisten hyvinvoinnin parantaminen ja ympäristön huomioiminen.

Normetilla on laaja tarjoama maanalaiseen rakentamiseen ja kaivostoimintaan: laitteita ja ajoneuvoja, rakennus-kemikaaleja, kalliolujitustuotteita sekä tuotteisiin ja prosesseihin liittyviä palveluja. Tällä hetkellä Normet työllistää yli 1200 alansa ammattilaista. Vuonna 2017 Normetin liikevaihto oli yli 250 miljoonaa euroa. Normet toimii maailmanlaajuisesti ja sillä on yli 50 myynti- ja palvelupistettä 30 maassa. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.normet.com

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 580 oamkilaista. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.oamk.fi