Fysioterapiakoulutus täyttää 50 vuotta Oulussa

Julkaistu: 10.10.2018 klo 10:03 :: Tiedotteet medialle

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) juhlitaan fysioterapiakoulutuksen 50-vuotista taivalta 12.10.2018. Kontinkankaan kampuksella järjestetään juhlaseminaari, jossa esitellään fysioterapiakoulutuksen historiaa ja nykypäivää Oulussa. Juhlassa kohtaavat ensimmäiset Oulusta valmistunet lääkintävoimistelijat ja Oamkin nykyiset fysioterapiaopiskelijat.

Vuonna 1968 lääkintävoimistelijakoulutuksen aloitti 18 opiskelijaa. Nykyään fysioterapeutin alemman AMK-tutkinnon suorittaminen kestää 3,5 vuotta. Vuosittain Oamkista valmistuu noin 25 fysioterapeuttia.

Fysioterapian tutkinto-ohjelma on yksi Oamkin kansainvälisimpiä tutkinto-ohjelmia. Oamkissa vierailee vuosittain lukuisia kansainvälisiä opiskelijoita ja asiantuntijaopettajia. Myös Oamkin opiskelijat ja opettajat kasvattavat ja jakavat osaamistaan eri puolilla maailmaa.

Fysioterapian merkitys yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta on suuri. Monitahoinen elämä ja työympäristö sekä uudenlaiset teknologiset ratkaisut vaativat fysioterapeutilta luovuutta, kriittistä ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä. Tulevaisuudessa kuntoutuksen vaikuttavuuden ja tutkimusnäytön ymmärtämisen merkitys koulutuksessa sekä työssä lisääntyy. Yksi yhteiskunnan kustannuksia säästävä tulevaisuuden toimintamuoto on tehtävien siirtäminen lääkäreiltä fysioterapeuteille.

Median edustajat ovat tervetulleita juhlaan.

Lisätietoja:

Eija MämmeläFysioterapian tutkintovastaava
050 400 8784
eija.mammela#oamk.fi (korvaa # -> @)

Lisätietoa juhlasta:https://bit.ly/2PmsiTT