Yrittäjyyteen kouluttava Terwa-akatemia Oulun ammattikorkeakoulun kevään yhteishaussa

Julkaistu: 4.12.2018 klo 13:35 :: Tiedotteet medialle

Yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat hakea nyt ensimmäistä kertaa suoraan Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Terwa-akatemiaan. Terwa-akatemia on liiketalouden tutkinto-ohjelma, jossa yrittäjyyttä opiskellaan käytännössä. Tradenomiopiskelijat perustavat tiimiyrityksen, jossa he oppivat yrittäjyyttä, monipuolista liiketoimintaosaamista sekä tiimityöskentelyä.

Koulutuksen ensimmäisenä vuonna opiskellaan perusopinnot, jotka antavat perusosaamisen liiketalouden eri osa-alueista. Tämän jälkeen käynnistetään tiimiyritys, joissa opiskelijat työskentelevät 2,5 vuotta kestävien akatemiaopintojensa ajan. Opiskelijat oppivat yrittäjyyttä asiakasprojekteja tekemällä ja teoriatietoa käytäntöön soveltaen.

– Me ei puhuta Terwassa opettamisesta, vaan valmentamisesta. Se ei ole edestä ohjattua, vaan meidän tiimiyrittäjät etsivät itse tietoa ja jakavat sitä toisilleen. Me valmentajat pyrimme olemaan läsnä ja ohjaamaan tarvittaessa oikeaan suuntaan, kertoo Terwa-akatemian lehtori Sanna Rönkkö.

Terwa-akatemiassa oppiminen tapahtuu työelämässä ja työelämän kanssa. Tiimiyrityksissä opitaan digitaalista liiketoimintaa, yritystoiminnan kokonaisuuden ja eri osa-alueiden kehittämistä, tuotteistamista, myyntiä, markkinointia, talouden hallintaa ja johtamista.

Terwa-akatemia aloitti toimintansa vuonna 2015. Aiemmin siihen ovat voineet hakea liiketalouden opiskelijat, jotka ovat halunneet suuntautua opinnoissaan yrittäjyyteen. Esimerkiksi Oulun keskustassa toimiva, suomalaisen designin erikoisliike Kure on Terwa-akatemian käyneiden opiskelijoiden perustama yritys.

Ou­lun Kaup­pak­lu­bi ja Ter­wa-aka­te­mi­an tra­de­no­mi­o­pis­ke­li­jat aloittivat tänä vuonna yh­teis­työn, jossa Kaup­pak­lu­bin yrit­tä­jät ja­ka­vat ko­ke­muk­si­aan ja ver­kos­to­jaan opiskelijoille.

Terwa-akatemia -koulutus kestää 3,5 vuotta. Hakuaika koulutukseen on 20.3.–3.4.2019. Koulutus alkaa elokuussa 2019. Aloituspaikkoja koulutukseen on 40.

Lisätietoja: 

Lehtori Sanna Rönkkö, 040 141 5363, sanna.ronkko#oamk.fi (korvaa # -> @)
Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio#oamk.fi (korvaa # -> @)

oamk.fi/terwa-akatemia