Liikesivistysrahasto lahjoittaa 15 000 euroa Oulun ammattikorkeakoululle

Julkaistu: 17.12.2018 klo 09:07 :: Tiedotteet medialle

Liikesivistysrahaston valtuuskunta on vahvistanut päätöksen lahjoittaa 15 000 euroa Oulun ammattikorkeakoulun Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen -varanhankintakampanjaan. Lahjoitus kohdistetaan liiketalouden koulutukseen. 

– Liikesivistysrahaston lahjoitusten jakoperusteina olivat mm. ammattikorkeakouluista valmistuneiden työllistyminen, ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta ja kansainvälisyys. Ammattikorkeakouluille suunnatuilla lahjoituksilla Liikesivistysrahaston tavoitteena on tukea yritysten kilpailukyvyn kehittämistä valtakunnallisesti ja Suomen talouden kasvua pitkällä aikavälillä. Oulun ammattikorkeakoulun varainhankinnalla edistettävät tavoitteet kulkevat rinnan Liikesivistysrahaston apurahatoiminnan painoalueiden kanssa, joissa toimialojen ja elinkeinoelämän organisaatioiden uudistaminen on keskiössä, toimitusjohtaja Johanna Vesterinen kertoo.

­– Liikesivistysrahaston lahjoitus on tärkeä arvostuksen osoitus Oamkin liiketalouden koulutukselle. Meidän tehtävämme on varmistaa, että meiltä valmistuvilla opiskelijoilla on uusimmat tiedot ja taidot työelämään siirryttäessä. Lahjoituksen avulla pystymme entistä tehokkaammin kehittämään uutta osaamista liiketalouden koulutukseen, rehtori Jouko Paaso sanoo. 

Oamkissa voi opiskella liiketaloutta suomeksi tai englanniksi. Oamkissa on mahdollista opiskella myös liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Ensi kevään yhteishaussa voi hakea ensimmäistä kertaa Terwa-akatemiaan, jossa opiskellaan yrittäjyyttä käytännössä. Aiemmin Terwa-akatemiaan ovat voineet hakea liiketalouden opiskelijat, jotka ovat halunneet suuntautua opinnoissaan yrittäjyyteen. 

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan keväällä ja varoja on kerätty yli 500 000 €. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämiseen. Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen. Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön 2018–2020 aikana.

Lisätietoja:

Liikesivistysrahasto:
Toimitusjohtaja Johanna Vesterinen, 045 874 2734, johanna.vesterinen#lsr.fi (korvaa # -> @)

Oulun ammattikorkeakoulu:
Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200, jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @)
Yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen, 040 545 0583, ville.karkkainen#oamk.fi (korvaa # -> @)

oamk.fi/varainhankinta