Kasvua elintarvikealalle yhdessä tekemällä -ajankohtais- ja verkostoitumisseminaari Oulussa 13.11.2018

Julkaistu: 20.9.2018 klo 13:15

Tervetuloa elintarvikealan yrityksille ja kehittäjille sekä kaupan alan toimijoille suunnattuun ajankohtais- ja verkostoitumisseminaariin!

Seminaarin aluksi paneudutaan päivän huippuasiantuntijoiden johdolla elintarvikealan yhteistyöhön ja kehittämiseen, Ruoka 2030 –ohjelmaan, tutkimuksen rooliin elintarvikeketjun ja –viennin tukena sekä elintarvikeviennin vahvistamiseen. Päivä jatkuu yrityspuheenvuoroilla ja kaupan tietoiskuilla aiheesta ”Miten pieni toimija saa tuotteitaan ison kaupan hyllyille?”. Seminaari päättyy ”Miten tästä eteenpäin?” –teemalla käytävään paneelikeskusteluun ja yhteiseen pohdintaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 5.11.2018 alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Ohjelma

Päivän puheenjohtajana toimii tutkimusprofessori Toivo Muilu, Luonnonvarakeskus (Luke).

Esite ja ohjelma, PDF

8.45

Ilmoittautuminen, aamukahvit ja vapaata verkostoitumista

9.15

Avaussanat ja ELYKE – Elintarvikealan yritysten tarpeet Pohjois-Pohjanmaalla –hankkeen tulosten esittely

  • Koulutus- ja tki-johtaja Tuomo Pesola, Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk)
  • Projektipäällikkö Marja-Liisa Järvelä, Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk)

9.30

Elintarvikealan yhteistyö – nyt ja tulevaisuudessa

  • Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Juha Pylväs

10.00

Ruoka 2030 –ohjelma näyttää suunnan elintarvikealan kehittämiselle

  • Yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen, Maa- ja metsätalousministeriö (MMM)

10.30

Tutkimus elintarvikeketjun ja viennin tukena

  • Tutkija Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus (Luke)

11.00

Elintarvikeviennin vahvistaminen – yhdessä!

  • Elintarvikesektorin toimialajohtaja, Food from Finland –ohjelmajohtaja Esa Wrang,   BusinessFinland

11.30

Lounas (omakustanne)

12.30

Yritykseltä yritykselle –puheenvuorot:

Kotivara Oy – Kasvu- ja vientitarina

  • Myyntipäällikkö Juha Räätäri, Kotivara Oy

Sortolan Jäätelö Oy – liiketoiminnan monimuotoistaminen

  • Toimitusjohtaja Sanna Kokkoniemi, Sortolan Jäätelö Oy

13.10

Miten pieni toimija saa tuotteitaan ison kaupan hyllyille?

  • Valikoimavastaava Janne Tapio, Osuuskauppa Arina
  • Kauppias Risto Kontturi, K-Citymarket Oulu Kaakkuri

13.30

Iltapäiväkahvit ja vapaata verkostoitumista

13.50

Paneelikeskustelu – Miten tästä eteenpäin?

  • Toimitusjohtaja Sanna Kokkoniemi (Sortolan Jäätelö Oy)
  • Kauppias Risto Kontturi, K-Citymarket Oulu Kaakkuri
  • Tutkija Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus (Luke)
  • Yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen, Maa- ja metsätalousministeriö (MMM)
  • Toimitusjohtaja Teija Ruokamo, Nortastic Oy
  • Myyntipäällikkö Juha Räätäri, Kotivara Oy
  • Valikoimavastaava Janne Tapio, Osuuskauppa Arina
  • toiminnanjohtaja Maija-Liisa Tausta-Ojala, ProAgria Oulu ry/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
  • Keskustelun vetäjänä toimii ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

14.50

Päätössanat ja kiitokset osallistujille!

 

Kasvua elintarvikealalle yhdessä tekemällä

Täytä ainakin tähdellä (*) merkityt kohdat.