Vuoden 2018 Pohjois-Pohjanmaa-palkinto oopperalaulaja, lehtori Soile Isokoskelle

Julkaistu: 6.1.2018 klo 19:16

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus palkitsi oopperalaulaja, Oulun ammattikorkeakoulun musiikinlehtori Soile Isokosken Pohjois-Pohjanmaa-palkinnolla lauantaina. Tunnustus myönnettiin Isokosken ansiokkaasta urasta ja elämäntyöstä oopperalaulajana ja opettajana.

Isokoski on luonut merkittävän kansainvälisen uran ja esiintynyt kansainvälisillä konsertti- ja oopperalavoilla. Hän kuuluu maailman huippusopraanoiden eturiviin ja on ansioitunut lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Erityisenä palkitsemisperusteena on Soile Isokosken toiminta Oulun ammattikorkeakoulun musiikinlehtorina. Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen mukaan Isokoski tekee arvokasta kasvatustyötä lahjakkaiden opiskelijoiden parissa ja näin mahdollistaa uusien taiteilijoiden edistymisen. 

Isokoski aloitti syksyllä 2014 musiikinlehtorina Oulun ammattikorkeakoulussa. Hän keskittyy erityisesti klassisen laulun sekä lied- ja oopperataiteen opetukseen.

Palkinnoksi Isokoski sai kuvanveistäjä Sanna Koiviston muotoileman pienoisveistoksen, joka symboloi Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa. Palkinto julkistettiin 6.1.2018 Pohjois-Pohjanmaan liiton Loppiaisvastaanotolla Oulussa. Palkinnon luovutti maakuntahallituksen puheenjohtaja Matias Ojalehto.

Lue Pohjois-Pohjoismaan liiton tiedote.

Kuva: Pohjois-Pohjanmaan liitto