Teknologiateollisuudelta 100 000 euron lahjoitus Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan

Julkaistu: 26.3.2018 klo 12:08

Teknologiateollisuus on päättänyt lahjoittaa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) varainhankintakampanjaan 100 000 euroa. Summan lahjoittavat yhdessä Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Kyseessä on ensimmäinen lahjoitus Oamkin varainhankintakampajaan.

­– Teknologiateollisuus on merkittävä yhteistyökumppanimme. Hienoa, että he lähtivät tukemaan varainhankintakampanjaamme ja näin saimme julkistaa ensimmäisen lahjoituksen. Uskon, että tämä kannustaa myös muita kumppaneitamme tekemään lahjoituksen, sanoo rehtori Jouko Paaso.

Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö tukevat yhdeksää ammattikorkeakoulua kolmen miljoonan euron yhteissummalla. Teknologiateollisuus haluaa lahjoituksellaan kannustaa ammattikorkeakouluja tekniikan ja liikenteen alan koulutuksen ja osaamisen strategiseen kehittämiseen.

Oulun ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan 2.2.2018. Varainhankintakampanjamme teema on Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen. Kampanjan tarkoituksena on kehittää ja parantaa pohjoisen ihmisten mahdollisuuksia tulevaisuuden työmarkkinoilla. Samalla luomme alueen elinkeinoelämälle keinoja hyödyntää tieteen sovellutuksia tulevaisuuden innovaatioiden kehittämiseen.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset ovat suoraan käytettävissä kehitystyöhön. Yli 10 000 euron  lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan halutulle koulutusalalle. 

Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön ennen 31.12.2020.

Lisätietoja

Rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200, jouko.paaso#oamk.fi (korvaa # -> @)
Yhteyspäällikkö Ville Kärkkäinen, 040 545 0583, ville.karkkainen#oamk.fi (korvaa # -> @)

oamk.fi/varainhankinta