Oamk on hankkinut hätätekstiviestijärjestelmän

Julkaistu: 19.4.2018 klo 08:15

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on hankkinut hätätekstiviestijärjestelmän, jolla voidaan hätätilanteessa lähettää tekstiviesti opiskelijoille ja henkilöstölle sekä Oamkin tiloissa työskenteleville henkilöille. Järjestelmä saadaan käyttöön syyslukukauden 2018 alussa.

Oamk on käsitellyt palautteen, jota opiskelijat ja henkilökunta antoivat tapauksesta, jossa Teuvo Pakkalan kadun kampuksen alueella epäiltiin liikkuvan henkilö, jolla on ase. Tapaus sattui 23.3. 

Hätäkuulutusta ei tuolloin annettu englanniksi eikä se kuulunut kaikkiin tiloihin. Kaikilla kampuksilla on nyt päivitetyt hätäkuulutusohjeet suomeksi ja englanniksi selvästi merkityssä paikassa.

Olemme käyneet tilanteen ja kaikki palautteet läpi myös poliisin kanssa. Poliisi kiitti Oamkia ripeästä toiminnasta sekä viestinnästä kriisitilanteessa. Lisäksi Oamkin johto on keskustellut opiskelijakunta OSAKOn kanssa kritiikistä, jota se esitti Oamkin vähäisestä tiedottamisessa operaation aikana. Totesimme, että viranomaisoperaatioissa viestinnästä ja tiedottamisesta vastaa toimintaa johtava viranomainen. Oamk noudattaa poliisin ohjeita kriisitilanteessa, ja näin toimittiin Teuvo Pakkalan kampuksen tapauksessa.

Lisäksi olemme sopineet, että lisäämme kriisiohjeista ja muista turvallisuusohjeista tiedottamista, jotta oikeat toimintatavat vaaratilanteissa ovat kaikkien tiedossa. Ensi lukukauden alussa ohjeita käsitellään henkilökunnan kanssa kampuskokouksissa ja uusien opiskelijoiden kanssa lukukauden alun perehdytyksissä.

Oamk kiittää kaikkia palautteen antajia sekä Oulun poliisia hyvästä yhteistyöstä.