Suomen Abu Dhabin suurlähettiläs Riitta Swan vieraili Oulun ammattikorkeakoulussa

Julkaistu: 5.9.2018 klo 11:05 :: Ammattikorkeakoulu tiedottaa

Suomen Abu Dhabin suurlähettiläs Riitta Swan ja Business Finlandin Lähi-Idän aluejohtaja Jukka Hahlanterä vierailivat Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) 4. syyskuuta. He tutustuvat Oulun alueen toimijoihin, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä Arabiemiraatteihin. Oamkissa vieraat tutustuivat Kotkantien kampukseen, kansainväliseen toimintaan sekä Oamk LABs -koulutusmalliin. Oamkilla on tärkeä rooli yritysten ja julkisten koulutustoimijoiden yhteistyön alueellisessa rakentamisessa Oulun ja Sharjahin alueen välillä.

Delegaatio vieraili Sharjahista Oulussa syyskuussa 2017. Oamkissa järjestettiin tuolloin seminaari ja matchmaking-tilaisuus alueen yritysten ja toimijoiden kanssa. Oulun alueen toimijat suunnittelevat seuraavaa vierailua Sharjahin alueelle marraskuussa 2018, ja mukana on myös Oamkin edustus. Vierailun keskeisenä teemana on koulutusyhteistyö alueiden välillä. Tämän lisäksi Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oamk tukevat alueen yritysten vientitoimintaa muun muassa koulutus-, rakennus- ja IT-aloilla. 

Oamk on toteuttanut kaupallisen koulutusprojektin American University of Sharjah Enterprises -yhtiölle 2017–2018. Oamkilta mukana on ollut kulttuurin, rakennusalan, tietotekniikan ja koneosaston henkilökuntaa ja opiskelijoita.

Kuvassa (vas.): Seppo Keränen (Business Finland), Allan Perttunen (Oamk), Riitta Swan (Abu Dhabin suurlähetystö), Jukka Hahlanterä (Business Finland, Abu Dhabin lähetystö).