Avoimet ovet ja infoilta vanhemmille Oamkissa 1.–2.11.

Julkaistu: 23.10.2017 klo 08:00

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) avoimet ovet järjestetään keskiviikkona ja torstaina 1.–2.11. kello 9–16 Kontinkankaan ja Kotkantien kampuksilla. Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti lukiolaisille tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville, mutta muutkin Oamkin toiminnasta ja ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Kampuksilla esitellään koulutustarjontaa ja kerrotaan, millaista on opiskelu Pohjois-Suomen suosituimmassa korkeakoulussa. Nuoret pääsevät myös kiertämään kampusten eri oppimisympäristöissä ja laboratorioissa. Kontinkankaan kampuksella tutustutaan erilaisiin sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristöihin, joissa harjoitellaan esimerkiksi tehohoitopotilaan tai röntgeniin tulevan asiakkaan hoitoa. Kotkantien kampuksella puolestaan voi tutustua muun muassa uusiin teknologioihin, kuten robotiikkaan ja painettavaan älykkyyteen sekä tulevaisuuden rakentamiseen.

Kontinkankaan kampuksella on esillä sosiaali- ja terveysalan koulutustarjonta ja Kotkantien kampuksella kulttuurin, liiketalouden, luonnonvara-alan ja tekniikan alan koulutukset. Molemmilla kampuksilla on mukana myös avoin ammattikorkeakoulu, joka on myös hyvä väylä ammattikorkeakouluun.

Linnanmaan yhteiskampus virtuaalisesti tutustuttavana

Oamk siirtyy kahden kampuksen malliin, kun pääkampus muuttaa Linnanmaalle vuonna 2020. Tulevaan Linnanmaan kampukseen pääsee kurkistamaan virtuaalitila EVEssä Kotkantien kampuksella. Arkkitehti Maria Ahokas esittelee hankesuunnitelmaa ykköskerroksen tiloista molempina päivinä kello 14–15. Hän kertoo tuolloin kampuksen hankesuunnitelmasta sekä kerää palautetta siitä. Muina aikoina EVEssä pyörii nonstopina lyhyt video kampuksesta.

Avoimien ovien yhteydessä järjestetään lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten vanhemmille info 2.11. kello 17.30–18.45 Kotkantien kampuksella. Vanhempien lisäksi infoon ovat tervetulleita nuoret sekä kaikki Oamkista kiinnostuneet. Infossa kerrotaan koulutustarjonnasta, hakemisesta sekä siitä, millaista tukea opiskeluun voi saada.

Oamkin ensimmäiset avoimet ovet -tapahtuma järjestettiin viime vuonna. Tuolloin kampuksilla vieraili reilu tuhat kävijää.

Median edustajat ovat tervetulleita mukaan avoimille päiville.

Tapahtuman koko ohjelma: oamk.fi/avoimetovet

 

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565