Elintarvikealan kehittämispäivä ja tulevaisuustyöpaja Oulussa 5.6.2018

Julkaistu: 3.5.2018 klo 11:04

Ajankohta:  Tiistai 5.6.2018 klo 9.15 alkaen
Paikka:   Oulun ammattikorkeakoulun Kotkantien kampus (Kotkantie 1, 90250 OULU), auditorio 1

 

Tervetuloa Erikoistumalla menestykseen! –teemalla järjestettävään elintarvikealan yritysten kehittämispäivään ja ruokaketjun tulevaisuutta visioivaan työpajaan!

Hyvinvointiin liittyvillä erikoistuotteilla on yhä kasvavaa kysyntää. Hyvinvointituotteita voivat olla kasvispohjaiset tuotteet, funktionaaliset tuotteet, erityisruokavaliotuotteet, ravintolisät tai tavanomaiset terveelliset elintarvikkeet, joissa on jokin hyvinvointiin liittyvä lisäarvotekijä. Pk-yritys voi menestyä vain erikoistumalla ja hyvinvointiin liittyvät erikoistuotteet ovat kasvussa juuri nyt!

Kehittämispäivän aluksi paneudutaan tarkemmin erikoistuotteiden ryhmään, niiden ominaisuuksiin, tuoteturvallisuuteen ja trendeihin sekä kuluttajan toiveisiin ja käyttäytymiseen. Päivä jatkuu yhteisellä keskustelulla, jonka tavoitteena on nostaa esiin elintarviketeollisuuden, kaupan alan ja tki-toiminnan näkökulmia erikoistuotteisiin. Lopuksi kokoonnutaan elintarvikealan tulevaisuustyöpajaan, jossa luodaan katseita tulevaisuuden kehittämisen mahdollisuuksiin. Päivän aikana on myös mahdollisuus keskustella ELY-keskuksen tai Foodwest Oy:n asiantuntijoiden kanssa rahoituksesta ja yritysten kehittämisestä.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti elintarvikealan yrityksille ja kehittäjille sekä kaupan alan toimijoille. Tilaisuuden järjestävät seuraavat hankkeet yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa:

Ohjelma

Lue lisää tapahtuman esitteestä.

09.15-09.45

Ilmoittautuminen ja aamukahvit

09.45-10.00

 

Tervetuloa

Ryhmäpäällikkö Tiina Suutari, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

10.00-11.00

 

Tietoiskut hyvinvointiin liittyvistä erikoistuotteista

  • Mitä ovat hyvinvointituotteet ja Free From-tuotteet?
  • Tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys, Free From- tuotteiden turvallisuus ja allergeenien hallinta
  • Hyvinvointituotteiden markkinat, trendit ja kuluttajan ymmärtäminen meillä ja muualla

Kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy

11.00-11.45

 

Omakustanteinen lounas

11.45-12.45

 

Näkökulmia hyvinvointituotteiden ja Free From-tuotteiden markkinoihin ja mahdollisuuksiin.

  • Markkinointi-viestintäpäällikkö Marja-Riitta Kinnunen, Kinnusen Mylly Oy
  • Kauppias Risto Kontturi, K-Citymarket Oulu Kaakkuri
  • Toimitusjohtaja Teija Ruokamo, Nortastic Oy
  • Valikoimapäällikkö Janne Tapio, Osuuskauppa Arina
  • Erikoistutkija Anna-Liisa Välimaa, Luonnonvarakeskus (Luke)

Keskustelun vetäjänä toimii Foodwest Oy:n kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli.

12.45 alkaen

 

Iltapäiväkahvia tarjolla

12.45-14.15

 

Elintarvikealan tulevaisuustyöpaja

14.15

Kiitokset osallistujille!

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 31.5.2018 alla olevan lomakkeen kautta. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille!

Päivän tulevaisuuspajaa varten toivomme kaikkien vastaavan alla esitettyihin kysymyksiin (vastauskentät ilmoittautumislomakkeella). Tulevaisuuspaja on osa Pohjois-Pohjanmaan maaseudun kehittämissuunnitelman vuonna 2018 toteutettavaa väliarviointia.

  1. Mitkä trendit vaikuttavat mielestäsi merkittävimmin elintarvikealaan seuraavan kolmen vuoden aikana? 
  2. Mitä kehittämistoimia Pohjois-Pohjanmaalla pitäisi nyt tehdä, jotta ala kehittyisi?
  3. Onko jokin erityinen aihealue, jota ei mielestäsi ole tarpeeksi huomioitu toimialan kehittämisessä? 

Ilmoittautumisaika on päättynyt