Erkkaa verkossa -luento 24.10. Kymmenen keinoa koulun työrauhaan / Jarno Paalasmaa

Julkaistu: 9.10.2018 klo 11:11

24.10.2018 klo 14 – 16 ja sen jälkeen verkkotallenteena

 

Kymmenen keinoa koulun työrauhaan/Jarno Paalasmaa

 

Miksi ja miten opetus muuttuu? Miten oppilas aktivoidaan tunnin aiheeseen? Miten löytää tasapaino vapauden ja kurin kesken? Entä miten huomioidaan oppilaan psykologiset perustarpeet ja päästään sitä kautta kunnolliseen oppimiseen? Oppilaiden kannalta mielekkäin oppiminen siirtyy vauhdilla koulun ulkopuolelle. Ratkaisu niin tiedonjanon herättämiseen kuin työrauhaongelmiinkin löytyy aktivoimalla oppilaita ja lisäämällä yhdessä tekemistä. Luennolla etsitään ulkoisia työrauhakeinoja (palkkiot ja rangaistukset) korvaavia tapoja ja esitellään kymmenen konkreettista keinoa työrauhan luomiseen.

 

Kasvatusvaikuttaja, opettaja ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa on myös kahden lapsen isä sekä väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa. Hän on lisäksi ollut Steinerkasvatuksen liiton puheenjohtaja ja Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteita laativan työryhmän jäsen. Hän toimii kahdettakymmenettä vuotta päätoimisena opettajana. Paalasmaan viimeisimpiä teoksia ovat Maailman parhaat kasvatusajatukset (Into-Kustannus 2016) ja Aktivoi oppilaasi (PS-Kustannus 2014).

 

Paalasmaa on asiantuntijana Yle Oppimisen tuottamassa 7-osaisessa Kasvatusviisautta kiireisille -podcast-sarjassa. Sarjassa selvitetään, miten tämän vuosituhannen kasvatushaasteista voisi selvitä klassikkokasvattajien, esimerkiksi Jean-Jacques Rousseaun, Rudolf Steinerin, Johan Amos Comeniuksen ja Ellen Keyn opeilla. Podcastit ovat kuunneltavissa Yle Areenassa.

 

Ilmoittaudu luennolle tai katsomaan tallennetta tästä linkistä.

 

Luentoon liittyvä materiaali tulee ladattavaksi sivulle www.luovi.fi/erkkaaverkossa viimeistään luentopäivänä. Sivuille tulee myös tieto, kuinka kauan luentotallenne on katsottavissa.

 

Syksyn muut Erkkaa verkossa -luennot löytyvät osoitteesta www.luovi.fi/erkkaaverkossa

Tulossa vielä 21.11.2018 ”Hyvä koulupäivä kaikille – jotta kukaan ei syrjäytyisi”, Jenni Kallio