Hankkeet  ::  Arktiset askeleet
Ajankohtaista

Matkalla kohti Arktiset Askeleet -tapahtumaa

Julkaistu: 18.9.2017 klo 08:31

Haluaisitko osallistua /lähettää tanssijoita Arktiset askeleet –tapahtumaan, mutta et tiedä mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon? Tässä tiedotteessa pyrimme valaisemaan hakuprosessiin liittyviä asioita —kysythän lisää, jos jotain jää vielä epäselväksi.

Mikäli haluat lähteä mukaan valtakunnalliseen Arktiset askeleet –tapahtumaan,  tutustu nettisivuilla tapahtuman sääntöihin ja valitse teos / teokset, jolla haluat osallistua. Jokaisesta teoksesta tulee postittaa erillinen taltiointi Arktisten askelten tapahtumatoimistoon Oamkin tanssinopettajakoulutukseen määräpäivään mennessä. Vuoden 2018 tapahtumassa esiraatiin lähetettyjen tallenteiden on oltava perillä Oulussa viimeistään perjantaina 12.1.2018. Tallenteen mukana tulee olla ilmoittautumislomake sekä kuitti maksetusta tallenteenkäsittelymaksusta. Mikäli lähetät tallenteesta linkin, laita kopio kuitista arkisetaskeleet#oamk.fi (korvaa # -> @) -sähköpostiin.

Tanssin ammattilaisista ja tanssinopettajaopiskelijoista koostuva esiraati katsoo anonyymeinä kaikki saapuneet teokset valiten joukosta kokonaisuutena toimivimpia ja mieleenpainuvimpia soolo- ja ryhmäkoreografioita varsinaiseen tapahtumaan maaliskuun lopulla. Tieto varsinaiseen tapahtumaan valituista teoksista toimitetaan esiraadin päätyttyä niin kyseisten teosten taustayhteisöille kuin Arktisten askelten www-sivuillekin. Teoksille, joille halutaan palaute, mutta jotka eivät tulleet valituksi varsinaiseen tapahtumaan, toimitetaan palaute sen valmistuttua.

22.-25.3.2018 Pohjankartanossa ja Oamkin Kotkantien kampuksella järjestettävään varsinaiseen tapahtumaan valituille teoksille toimitetaan lisäinformaatiota tapahtumasta (mm. tapahtuman tarkempi aikataulu) sitä mukaa, kun tiedot tarkentuvat. Tapahtuman aikataulu pyritään kokoamaan niin, että oululainen tanssinäytös Ookko nää Oulusta? järjestetään torstaina ja ulkopaikkakuntalaiset tanssikatselmukseen osallistujat saapuvat tapahtumapaikalle perjantaina tai viimeistään lauantaiaamuna. Perjantai ja lauantaiaamupäivä on varattu harjoituksille. Jokaiselle teokselle varataan harjoitusaikaa teoksen kesto x 2 + 5 minuuttia. Saman yhteisön kaikki teokset harjoitellaan peräkkäin, jos ei toisin toivota. Kaikki tapahtuman toiminta perjantaista sunnuntaihin on keskitetty Pohjankartanoon; harjoitukset, esiintyminen, ruokailut, yöpyminen niin haluttaessa sekä tapahtuman oheisohjelmat.

Varsinainen tanssikatselmus käynnistyy lauantaina avajaisineen puolen päivän jälkeen ja todennäköisesti jatkuu sunnuntaina aamulla. Tarkempi ohjelma lyödään lukkoon sen jälkeen, kun on selvinnyt, minkälaisia teoksia ja kuinka paljon tanssikatselmukseen osallistuu. Arviointiraati arvioi ja jakaa harkintansa mukaan kunniakirjoja ja stipendejä teoksille, joiden toivotaan esiintyvän sunnuntain loppunäytöksessä. Toivommekin, että kaikki osallistuvat teokset varautuvat olemaan Arktisissa askelissa koko viikonlopun ajan. Muu ohjelma viikonlopun osalta on toistaiseksi suunnitteluasteella.

Tieto loppunäytökseen valituista teoksista lauantaina esiintyneiden teosten osalta toimitetaan tapahtumatoimistoon mahdollisimman pian katselmuksen päätyttyä (lauantain osalta vielä lauantai-illan aikana). Toivomme, että tanssijat ja opettajat ymmärtävät, että arviointiraati valitsee myös loppunäytöksen esiintyjät erilaisista lähtökohdista. Teoksia ei missään vaiheessa laiteta paremmuusjärjestykseen. Loppunäytös on sunnuntaina klo 13 maissa. Loppunäytöksessä kerrotaan ensin raadin jakamat kunniakirjat ja stipendien saajat, ja sen jälkeen alkaa näytös, jossa palkitut teokset esiintyvät. Raati koostaa kirjallisen palautteen kaikille varsinaiseen tapahtumaan osallistuneille teoksille.

Toivottavasti sait tästä riittävästi tietoa tehdäksesi päätöksen osallistumisesta, olet tervetullut mukaan!

 Kysy lisää, mikäli jotain jäi vielä epäselväksi:

arktisetaskeleet#oamk.fi (korvaa # -> @), Liisa Kontturi-Paasikko 050-4431011

Oamkin hankkeiden verkkosivuohje (pdf)