Vuoden 2018 tanssikatselmus on tarkoitettu alle kouluikäisille ja alakouluikäisille tanssikoulujen ja -yhteisöjen tanssin harrastajille. Arktiset askeleet-katselmus järjestetään Pohjankartanossa, Leevi Madetojan katu 1 (Suvantokatu) Oulu. 

 

ARKTISET ASKELEET - VALTAKUNNALLINEN LASTENTANSSITAPAHTUMA 22.-25.3.2018 

SÄÄNNÖT

 

1. Katselmukseen valittavien tanssiesitysten näkökulma voi olla esimerkiksi: 

 • sadut, lorut ja mielikuvat 

 • liikekokeilut ja sommitelmat 

 • tanssileikit ja lastenlaulut 

 • elävä musiikki 

 • kansanperinne 

 • esineet ja välineet 

 • tanssitekniikka 

 • ajan ilmiöt 

 

2. Sarjat 

 1. Minarit (alle kouluikäiset eli 2011 ja sen jälkeen syntyneet)) 

 1. Juniorit (alakouluikäiset eli 2005-2010 syntyneet) 

 1. Minarit ja juniorit yhdessä 

 1. Aikuiset ja lapset yhdessä 

 

Koreografia voi olla solistinen tai ryhmäkoreografia. Ikäryhmät ovat sitovia, 1/3 poikkeavuus sallitaan. ”Aikuiset ja lapset ” – sarjassa aikuisen tulee olla täysi-ikäinen  ja esitys tulee tehdä lasten ehdoilla.  

3. Esityssäännöt 

Esityksen kesto saa olla enintään 6 minuuttia. 

 

4. Arviointi ja palkinnot 

Taltiointien perusteella suoritettavasta esiraadista valitaan varsinaiseen tapahtumaan 30–40 esitystä. Esiraadissa on lastentanssin asiantuntijoita sekä yksi tanssinopettajaopiskelijajäsen. Taltioinnit katsotaan anonyymeinä, joten on tärkeää, että kuvassa ei näy mitään yhteisöönne viittaavaa tietoa.  

Varsinaisen tapahtuman raadissa on lastentanssin asiantuntijoita, joista vähintään yksi on ollut mukana myös esiraadissa. Asiantuntijaraadin lisäksi on lasten oma raati, ”pupuraati”. Arviointiraati jakaa harkintansa mukaan rahapalkintoja ja kunniakirjoja.  

 

5. Ilmoittautuminen ja karsinta 

 

Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautumislomakkeen voi tallentaa omalle koneelle ja lähettää se täytettynä myös sähköpostin avulla arktisetaskeleet@oamk.fi. Tallenteen voi lähettää joko muistitikulla tai nettilinkillä. Ilmoita nettilinkki (Vimeo, YouTube, Dropbox) ilmoittautumislomakkeessa. Tarkistathan itse linkin toimivuuden.

Ilmoittautumisen on oltava perillä Oulussa viimeistään perjantaina 12.1.2018. Ilman lomaketta toimitettuja tallenteita ei käsitellä. Taltioinnin käsittelymaksu on porrastettu sen mukaan, haluaako yhteisö teoksesta esiraadin jälkeen kirjallisen palautteen vai ei.  

 

Vaihtoehdot ovat: 

 1. Yhteisö maksaa tallenteen käsittelymaksun 15 euroa, jolloin tallenne katsotaan esiraadissa, mutta sille ei kirjoiteta palautetta.  

 1. Yhteisö maksaa tallenteen käsittelymaksun 25 euroa, jolloin teokselle toimitetaan esiraadin jälkeen kirjallinen palaute. Jos teos tulee valituksi tapahtumaan, erotus hyvitetään tapahtuman osallistumismaksuissa.  

Kaikki varsinaisessa tapahtumassa olleet teokset saavat kirjallisen palautteen tapahtuman jälkeen. 

 

Tallenteen käsittelymaksu maksetaan tilille: Oulun läänin Tanssialan Tuki ry FI46 8000 1901 6869 73. Kirjoita huomautusosaan tieto siitä, mitä esitystä taltiointi koskee. MUISTA LIITTÄÄ TALTIOINNIN MUKAAN KUITTI MAKSUSTA, JOTTA TIEDETÄÄN, HALUTAANKO TEOKSESTA PALAUTE VAI EI!!! (Maksua ei palauteta, vaikka taltiointia ei voitaisi esim. huonolaatuisuuden vuoksi arvioida. Muista tarkistaa tallenteen toimivuus.) 

 

Esiraati järjestetään tammikuussa viikolla 3 ja tieto tapahtumaan valituista esityksistä toimitetaan sähköpostitse ilmoittautumislomakkeissa ilmoitetuille yhteyshenkilöille välittömästi esiraadin jälkeen. Luettelo valituista teoksista julkaistaan myös Arktisten askelten www-sivuilla oamk.fi/arktisetaskeleetEsiraatiin toimitettuja tallenteita ei palauteta, ellei sitä erikseen pyydetä. 

 

6. Esityksen taltiointi 

 • Jokainen esitys tulee tallentaa omalle muistitikulle tai ladata oman linkin kautta, jolloin lataus tulee tehdä palvelimelle pyydetyssä tiedostomuodossa.  Muistitikun täytyy olla muilta osin tyhjä. Ilmoittautumisen tehdään sähköisellä lomakkeella. Ole tarkkana, että tallenteessa / linkissä olevan esityksen nimi on sama kuin ilmoittautumislomakkeessa. 

 • Videon voi taltioida joko esitys- tai harjoitustilanteesta, mutta taltiointitilanteessa tulee olla riittävästi valoa. Teokset katsotaan suurelta valkokankaalta, jossa pimeys korostuu. Mainitsettehan ilmoittautumislomakkeessa, mikäli lopullinen puvustus poikkeaa ratkaisevasti kuvaustilanteen puvustuksesta. Otattehan myös huomioon, että teosta on vaikea arvioida, jos sen viimeistely on kovin keskeneräinen. 

 • Esiraatiin lähetyissä tallenteissa tulee olla samat tanssijat kuin varsinaisessa katselmuksessa. 

 • Tallenteet katsotaan anonyymeinä, joten tallenteeseen ei saa editoida tai siinä ei saa muuten näkyä taustayhteisön/-ryhmän nimeä. Huolehdi, että tallenteen kotelossa on tiedot esityksestä. 

 • Esitys on kuvattava yhdestä pisteestä, eikä sitä saa leikata tai muutoin editoida. 

 • Kiinnitä erityistä huomiota taltioinnin laatuun: HUONOLAATUISTA TALLENNETTA EI ARVIOIDA!! Testaa siis tallenteen toimivuus alusta loppuun asti ennen lähettämistä.   

 

Tallenteet tulee lähettää ilmoittautumislomakkeineen osoitteeseen: 

Oamk / Arktiset Askeleet 

Kotkantie 1 

90250 Oulu 

  

Tapahtuman järjestävät Oulun läänin Tanssialan Tuki ry ja Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutus. 

 

Yhteyshenkilöt: 

Tapahtuman johtaja Liisa Kontturi-Paasikkoliisa.kontturi-paasikko@oamk.fi / 050 4431011