Avoimet ovet 1.–2.11.2017

Avoimet ovet 1.–2.11.2017

Ovet avoinna Oamkissa!

Tervetuloa tutustumaan Pohjois-Suomen suosituimpaan korkeakouluun! Meillä on avoimet ovet Kontinkankaan ja Kotkantien kampuksillamme 1.–2.11. kello 9–16. Esittelemme koulutustarjontaamme ja kerromme, millaista on opiskelu Oulun ammattikorkeakoulussa ja millaisiin ammatteihin voit työllistyä. Kuulet myös, milloin ja miten voit hakea meille opiskelemaan. Tule löytämään oma alasi!

Avoimet ovet

keskiviikkona 1.11. ja torstaina 2.11. kello 9–16
 Kotkantien ja Kontinkankaan kampuksillamme.

Ilmainen bussikuljetus

Järjestämme kuljetuksen kampuksillemme Oulun yliopiston Abipäiviltä. Katso aikataulut.

Hakijan opas

Löydä alasi! Lue uusin Hakijan oppaamme 2018.

Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti lukiolaisille tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville, mutta muutkin toiminnastamme ja ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Esittelemme Kontinkankaan kampuksella sosiaali- ja terveysalan koulutustarjontamme. Kotkantien kampuksella esittelemme kulttuurin, liiketalouden, luonnonvara-alan ja tekniikan alan koulutuksemme. Molemmilla kampuksilla on mukana myös avoin ammattikorkeakoulu, joka on myös hyvä väylä ammattikorkeakouluun.

Kontinkankaan kampuksella pääset tutustumaan erilaisiin sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristöihin, joissa harjoitellaan esimerkiksi tehohoitopotilaan tai röntgeniin tulevan asiakkaan hoitoa. Kotkantien kampuksella voit tutustua uusiin teknologioihin, kuten robotiikkaan ja painettavaan älykkyyteen sekä tulevaisuuden rakentamiseen. Viestinnän opiskelijoiden mukana pääset uppoutumaan journalismin ja visuaalisen viestinnän monipuoliseen maailmaan erilaisten tuotantojen kautta. Näet myös, millaista musiikin ja tanssin opiskelu Oamkissa on.

Järjestämme vanhempainillan 2.11. kello 17.30–18.45 lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten vanhemmille Kotkantien kampuksellamme. Vanhempien lisäksi infoon ovat tervetulleita nuoret sekä kaikki Oamkista kiinnostuneet. Kerromme koulutustarjonnasta, meille hakemisesta sekä siitä, millaista tukea opiskeluun voi saada.

Lämpimästi tervetuloa!

.

Kontinkankaan kampus

Koulutusten esittely toisen kerroksen aulassa

 • Bioanalyytikko (AMK)
 • Ensihoitaja (AMK)
 • Fysioterapeutti (AMK)
 • Kätilö (AMK)
 • Optometristi (AMK)
 • Röntgenhoitaja (AMK)
 • Sairaanhoitaja (AMK)
 • Sosionomi (AMK)
 • Suuhygienisti (AMK)
 • Terveydenhoitaja (AMK)
 • Toimintaterapeutti (AMK)

Esittelemme myös Master-tutkintoa, Ammatillista opettajakorkeakoulua ja avointa ammattikorkeakoulua.

 

Kotkantien kampus

Koulutusten esittely aulassa

 • Agrologi (AMK)
 • Medianomi (AMK)
 • Musiikkipedagogi (AMK)
 • Tanssinopettaja (AMK)
 • Tradenomi (AMK)
  • International Business, liiketalous ja tietojenkäsittely
 • Insinööri (AMK)
  • Information Technology, energia- ja ympäristötekniikka, konetekniikka, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, sähkö- ja automaatiotekniikka, talotekniikka sekä tieto- ja viestintätekniikka
 • Rakennusarkkitehti (AMK)
 • Rakennusmestari (AMK)

Esittelemme myös Master-tutkintoja, avointa ammattikorkeakoulua sekä LAB-toimintaamme (Oulu Game LAB, EduLAB, DevLAB).

Koulutusinfot

Tule kuuntelemaan mitä kaikkea voit opiskella meillä. Miten ja milloin haet? Millaiset valintakokeet ovat? Mihin valmistuneet työllistyvät?

KONTINKANKAAN KAMPUS

Keskiviikkona ja torstaina, auditorio

 • 12.00–12.30 Sosiaali- ja terveysala

KOTKANTIEN KAMPUS

Keskiviikkona ja torstaina, auditorio 2

 • 11.00 Luonnonvara-ala (agrologi)
 • 11.30 Liiketalous (International Business, tradenomi liiketalous/tietojenkäsittely)
 • 12.00 Tekniikka (Information Technology, eri tekniikan alojen insinöörit, rakennusarkkitehti ja -mestari)
 • 12.30 Kulttuuri (medianomi, musiikkipedagogi, tanssinopettaja)

Jos opiskelupaikka ei heti tärppää

Jos opiskelupaikka ei heti ensimmäisellä kerralla heltiä, ei huolta. Avoin ammattikorkeakoulu hyvä väylä tutkinto-opiskelijaksi. Tule kuulemaan avoimessa ammattikorkeakoulussa opintoja suorittaneen opiskelijamme tarina. Millaista opiskelu avoimessa amkissa on ja millainen on opintopolku varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi.

Kotkantien kampus 1.11., auditorio 2

 • Kello 10.30–11.00
 • Kello 13.00–13.30

Opastetut kierrokset Kontinkankaan kampuksella

Opiskelijat toimivat oppaanasi tutkimusretkelläsi sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin ja ammatteihin. Ensihoitaja- ja sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa pääset kulkemaan simulaatiopotilaan mukana onnettomuuspaikalta leikkaussaliin ja teho-osaston kautta aina vuodeosastolle asti.

Myös optometristi- ja röntgenhoitajaopiskelijat esittelevät simulaatio- eli oppimisympäristöjään. Pääset tutustumaan myös kätilöiden, terveydenhoitajien, fysioterapeuttien, sosionomien ja toimintaterapeuttien koulutukseen ja työhön. 

Opastetut kierrokset kaikkiin oppimisympäristöihin ja työnäytöksiin lähtevät keskiviikkona ja torstaina puolen tunnin välein. Ensimmäinen kierros lähtee kello 9.00 ja viimeinen kello 15.00. Kello 11.30–12.30 on tauko.

Huom! Keskiviikkona BioSimin tutustumiskierrokset alkavat vasta kello 12.30.

Kierrokset lähtevät 2. kerroksen aulasta. Yksi tutustumiskohde vie aikaa noin puoli tuntia.

.

RadSim: Röntgenhoitajakoulutuksen Radsim-tiloissa opiskelijat opiskelevat simuloimalla, testaten ja harjoitellen turvallista lääketieteellisen säteilyn käyttöä erilaisia kuvantamismenetelmiä hyödyntäen. Simulaatiokäytössä on kaksi potilasfantomia, säteilysuojaimia, kattavat mahdollisuudet digitaaliseen kuvantamiseen sekä digitaalisten röntgenkuvien laadun tarkasteluun esimerkiksi kuvanlaatu-/CDRAD-fantomilla. Potilasannoksen optimointiin on käytössä monipuoliset menetelmät.

OptSim: Näönhuollon harjoitusluokassa opiskellaan käytännössä näön tutkimisen ja silmien terveyden tutkimisen menetelmiä sekä sovitetaan piilolaseja. Optometrian pajassa tapahtuvissa harjoituksissa opiskelijat tutustuvat käytännössä silmälasien kehys- ja linssimateriaaleihin sekä niiden käsittelyyn erilaisilla välineillä ja laitteilla. Opiskelijat hiovat linssejä ja valmistavat silmälaseja erilaisten vaatimusten mukaisesti.

BioSim: Bioanalytiikan tutkinto-ohjelmassa pääset avoimien ovien päivänä tutustumaan erilaisiin opetuslaboratorioihin (hematologia, mikrobiologia) sekä Valifinnin Terveyslaboratorion toimintaan. Terveyslaboratorio tarjoaa palveluja kaikille terveydestään kiinnostuneille henkilöille ja sieltä voi tilata laboratoriotutkimuksia lähetteellä tai ilman lähetettä.

MedSim: Hoitotyön simulaatiotiloissa opiskelijat harjoittelevat todellisuutta vastaavia hoitotilanteita turvallisesti. Hoidettavina potilaina toimivat tietokoneohjatut potilassimulaattorit.

RehaSim: Kuntoutuksen simulaatioympäristö, joka tarjoaa kodinomaiset, esteettömät ja turvalliset tilat oppimis-, tuotekehitys- ja kehittämistyöhön. RehaSimiä hyödyntävät muun muassa toimintaterapian opiskelijat.

Lisäksi pääset käymään eri työnäytöksissä:

Fysioterapeuttiopiskelijat esittelevät fysioterapeuttista tutkimista ja fysioterapeuttisia menetelmiä toiminnallisilla rasteilla.
Sosionomiopiskelijat esittelevät laaja-alaista sosiaalialan työtä ja kokemuksiaan opiskelusta ja harjoitteluistaan sosiaalialan tutkinto-ohjelmassa.
Toimintaterapeuttiopiskelijat kertovat, mitä toimintaterapia on ja havainnollistavat toimintaterapeuttikoulutusta erilaisten työnäytösten avulla.

Kontinkankaan kierrosten aikataulut  – Älä missaa näitä!

Keskiviikkona 1.11.

Kaikki simulaatioympäristöt ja työnäytökset. Huom! BioSimin tutustumiskierrokset alkavat vasta kello 12.30.

Kello 9.00
Kello 9.30
Kello 10.00
Kello 10.30
Kello 11.00
Kello 12.30
Kello 13.00
Kello 13.30
Kello 14.00
Kello 14.30
Kello 15.00 

Torstaina 2.11.

Opastetut kierrokset simulaatioympäritöihin ja työnäytöksiin.

Kello 9.00
Kello 9.30
Kello 10.00
Kello 10.30
Kello 11.00
Kello 12.30
Kello 13.00
Kello 13.30
Kello 14.00
Kello 14.30
Kello 15.00

 

Opastetut kierrokset Kotkantien kampuksella

Harkitsetko uraa tekniikan parissa? Käy kurkistamassa ja tutustumassa opetuslaboratorioidemme toimintaan! Rakennuslaboratoriossa voidaan tutkia esimerkiksi tiepäällysteitä, maa-aineksia ja veden virtaamaa sekä materiaalien ja rakenteiden kestävyyksiä. PrinLab on painettavan elektroniikan laboratorio, mutta tiedätkö, mihin painettua elektroniikkaa käytetään? 

Vai kiinnostaako sinua kulttuuriala? Tule tutustumaan millaista musiikin ja tanssin koulutus on Oamkissa. Pääset tutustumaan musiikkipedagogi- ja tanssinopettajajaopiskelijoiden arkeen heidän opetus- ja harjoitustunneillaan. Haaveileteko toimittajan tai visuaalisen suunnittelijan työstä? Tervetuloa tutustumaan, millaista on opiskella tulevaisuuden osaajaksi viestinnän alalla. Pääset uppoutumaan viestinnän monipuoliseen maailmaan erilaisten tuotantojen kautta. Esimerkkejä muun muassa tehdyistä sarjakuvista, satukirjoista, aikakauslehdistä, animaatioista, dokumenttielokuvista ja musiikkivideoista. Medianomiopiskelijoiden kanssa pääset muun muassa näkemään, mitä uutispäivässä tapahtuu.

Kotkantien mielenkiintoiset kierrokset – näemmehän täällä!

Kierrokset keskiviikkona ja torstaina

Kello 9.30 PrinLab: Mitä biosensoreita PrinLabissä oikein valmistetaan?
Kello 10.00 Tuotantotekniikan laboratorio: Konetekniikan opiskelijat harjoittelevat laboratoriossa, jossa valmistetaan prototyyppejä sekä piensarjoja nykyaikaisilla koneistus- ja vesileikkauslaitteistolla.
Kello 10.30 Viestintä: Millaista journalismin tai visuaalisen suunnittelun opiskelu on?
Kello 11.00 Rakennuslaboratorio: Opiskelijat tutkivat esimerkiksi tiepäällysteitä sekä materiaalien ja rakenteiden kestävyyksiä.
Kello 11.30 Tanssi & musiikki: Seuraa musiikkipedagogi- ja tanssinopettajajaopiskelijoiden arkea heidän opetus- ja harjoitustunneillaan.
Kello 12.30 PrinLab
Kello 13 Tuotantotekniikan laboratorio
Kello 13.30 Viestintä
Kello 14 Rakennuslaboratorio
Kello 14 Musiikki
Kello 14.30 Tanssi

Torstaina kello 15.00 pääset kuuntelemaan matineaa, jossa esiintyvät klassisen musiikin opiskelijat. Ohjelma kestää puoli tuntia.

Ruokaa läheltä!

Maaseutuelinkeinojen koulutuksen opiskelijamme kertovat sinulle, millaista on opiskella agrologiksi. Ovatko kaikki alan opiskelijamme maalta kotoisin? Tulet yllättymään!

Kotkantien aulassa on myös lähiruokatori, josta voit ostaa lihaa, kalaa, maitotuotteita, yrttejä sekä kasviksia lähialueen tuottajilta.

Tutustu tulevaan Linnanmaan kampukseemme

Oamkin pääkampus siirtyy Linnamaalle, kun Kotkantien ja Teuvo Pakkalan kadun kampukset siirtyvät sinne vuoteen 2020 mennessä. Esittelemme tulevaa kampustamme virtuaaliympäristö Evessä (Kotkantien kampuksen aula) keskiviikkona ja torstaina kello 10.30–11.30 sekä kello 14–15. Pääset 3D-laseilla katsomaan, miltä osa opetustiloistamme näyttävät. Muina aikoina voit piipahtaa EVEssä katsomassa lyhyttä videota kampuksesta.

Oamkin ja Oulun yliopiston kampuksella opiskelee ja työskentelee tulevaisuudessa noin 20 000 henkeä.

Voita bluetooth-kaiutin

Ota kuva itsestäsi tai vaikkapa yhdessä kavereiden kanssa avoimilla ovillamme. Molempien kampusten auloissa on siihen sopiva oranssiseinäinen kuvauspiste. Jaa kuva Instagramissa hastagilla #oamkavoimetovet. Arvomme kuvan julkasseiden kesken kaksi bluetooth-kaiutinta!

Hyppää onnikkaan!

Bussi lähtee tasatunnein Oulun yliopistolta kello 9–14 välisenä aikana. Ohjaamme sinut Abipäivillä pysäkille. Bussi kiertää Kontinkankaan ja Kotkantien kampuksen kautta takaisin yliopistolle.

Aikataulu

Infoilta vanhemmille 2.11. klo 17.30

Järjestämme jatko-opiskeluinfon lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten vanhemmille. Vanhempien lisäksi infoon ovat tervetulleita myös nuoret sekä kaikki Oamkista kiinnostuneet. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa.

Ohjelma

#oamkavoimetovet