sinaosaat.png

sinaosaat.png

     

Sinä osaat!  #TytötJaTeknologia #JottaTeknologiaEiSyrjäytyisiNaisista

Tervetuloa Sinä osaat! Tytöt ja teknologia –sivuille!

Näiden sivujen tarkoituksena on toimia kohtaamispaikkojen lähtöpisteenä tytöille, vanhemmille, opettajille, ohjaajille, tekniikan- ja teknologia-alalla työskenteleville naisille sekä yhteistyökumppaneille ja päättäjille.

Suomalaiset tytöt ovat uusimman PISA-tutkimuksen mukaan luonnontieteissä maailman toiseksi parhaita. Suomalaiset tytöt ovat kaikista OECD-maista kuitenkin vähiten kiinnostuneita hakeutumaan tekniikan aloille ja he aliarvioivat osaamistaan. Tytöt ja naiset on saatava mukaan rakentamaan yhteiskuntamme teknologiaosaamista. Sukupuoli ei saa olla esteenä valinnoille.

Ratkaisumme ongelmaan on kolmitasoinen toimintamalli, joka tuottaa monikanavaisesti 1) tytöille, 2) tyttöjen lähipiirille (opettajat, vanhemmat ja ohjaajat) sekä 3) vaikuttajille (päättäjät, työelämä ja media) suunnattuja tuotepaketteja ja kohtaamisia, kuten tyttöjen teknologiatyöpajoja, opettajien ja yritysten täydennyskoulutusta, vaikuttajafoorumeita, pelisovelluksen ammatinvalinnasta, virtuaalikierroksia teknologia-alalle sekä uudenlaista TeknologiaTET-yhteistyötä kouluille ja yrityksille. Toiminnassa hyödynnetään digitaalisuutta, yhteistä oppimisprosessia ja vahvaa toiminnallisuutta.

Te, tytöt, olette maailman kärkeä luonnontieteissä ja matemaattisissa aineissa! Sinulla on monia tapoja tuoda osaamisesi esiin, eikä mikään pidättele sinua. Lähde siis mukaan mielenkiintoiselle matkalle tekniikan ja teknologian pariin!