Rakennusmestari (AMK), päivätoteutus

Taulukko: Tutkinto-ohjelman kuvaus
Tutkinto Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike Rakennusmestari (AMK)
Laajuus/kesto 210 op / 3,5 vuotta
Tutkinto-ohjelma Rakennusalan työnjohdon tutkinto-ohjelma
Aloituspaikat 38, joista vähintään 30 ensikertalaisille
Opetusjärjestelyt Päivätoteutukseen osallistuvalta opiskelijalta edellytetään hyviä valmiuksia myös itsenäiseen opiskeluun. Päivätoteutuksesta pääosa toteutetaan lähiopetuksena. Lähiopetusta tarjotaan arkipäivinä. Opiskelijalla tulee olla kannettava tietokone.
Kampus Kotkantien kampus
Kotkantie 1, 90250 Oulu
Hakuaika 20.3.–3.4.2019 klo 15.00
Valintakoe 29.5.
Koulutus alkaa Elokuussa 2019
Muuta Opetussuunnitelma

Valintaperusteet

Pohjakoulutusvaatimus

Amk-lain mukainen hakukelpoisuus

Valintatapa 1, 38 aloituspaikkaa

(aloituspaikoista 11 varattu ammatillisen tutkinnon suorittaneille)

Valintaperuste Valintapisteet
Valintakoe 40 pistettä
Rakennusalan työkokemus 30 pistettä
Yhteensä 70 pistettä

Rakennusalan työkokemus

Rakennusalan työkokemuksen perusteella hakija voi saada valinnassa enintään 30 pistettä siten, että kaksi kuukautta työkokemusta tuottaa yhden pisteen.

Tässä otetaan huomioon vähintään 18-vuotiaana hakuajan päättymiseen mennessä hankittu rakennusalan työkokemus. Varusmies- ja siviilipalvelusta ei lueta rakennusalan työkokemukseksi. Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL-vakuutettu.

Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. 

Pisteitä saadakseen hakijan tulee merkitä hakulomakkeeseen rakennusalan työkokemuksen kokonaismäärä täysinä kuukausina. Tätä varten osa-aikatyö tulee muuntaa kokoaikatyötä vastaavaksi siten, että 150 tuntia tai 20 täysimittaista työpäivää (vähintään 7 tuntia päivää kohti) vastaa yhtä kuukautta.

Rakennusalan työkokemuksen määrä on osoitettava työtodistuksin. Työtodistukset tulee ladata hakemukselle tai lähettää ylimpään rakennusmestarikoulutuksen hakukohteeseen siten, että ne saapuvat hakijapalveluihin viimeistään 10.4.2019 klo 15.00 mennessä (postileiman päiväys ei riitä).

Valintakoe

Tekniikan ja liikenteen alan valtakunnallinen valintakoe järjestetään 29.5.2019 klo 10.00–12.30. Valintakokeeseen osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Oulun ammattikorkeakoulussa valintakoe järjestetään Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, 90250 Oulu). Tarkemmat ohjeet valintakokeeseen osallistumisesta julkaistaan tällä sivulla myöhemmin.

Saadakseen valintakoetuloksen hakijan tulee osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan hakukohteessa. Näin menetellessään hakija saa koetuloksen kaikkiin insinööri-, laboratorioanalyytikko-, rakennusmestari- ja rakennusarkkitehtikoulutusten hakutoiveisiinsa.

Valintakoe on 2-3 tuntia kestävä kirjallinen koe. Siinä mitataan motivaatiota, loogista ajattelua ja ongelmaratkaisukykyä sekä luonnontieteiden ja matemaattisten aineiden perustietämystä. Kokeeseen osallistuva voi valita joko suomen- tai ruotsinkieliset tehtävät. Koe on yhteinen pohjakoulutuksesta riippumatta. Laskimen käyttö valintakokeessa on kielletty. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan. Kokeessa on saavutettava vähintään 10 pistettä maksimiarvosta 40 pistettä.

Ennakkoaineisto on luettavissa verkossa sivulla http://teliennakko.metropolia.fi/ kaksi viikkoa ennen koetta 15.5.–29.5.2019 välisenä aikana. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana valintakokeessa.

Esimerkkejä aiempien vuosien tekniikan valtakunnallisesta valintakokeista:

2018 tehtäväosa (ongelmanratkaisu, fysiikka ja kemia) ja vastaukset
2017 tehtäväosa (ongelmanratkaisu, fysiikka ja kemia) ja vastaukset

» Lisätietoa valintakoeyhteistyöstä tekniikan alalla

Yhteystiedot

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista

Hakijapalvelut
Käyntiosoite: Kotkantie 1, 90250 Oulu
Postiosoite: PL 405, 90101 OULU
puh. 010 192 000
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja opetusjärjestelyistä


Tai hae henkilöä nimellä:
Tutkintovastaava, Lehtori, Rakennustekniikka
050 5680919

Opiskelijapalvelut

Kotkantien kampus
Kotkantie 1
90250 Oulu
puh. 020 611 0210
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.