Tutkimusta, kehittämistä ja innovointia yhdessä alueen hyväksi
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnalla tuotamme soveltavaa tietoa sekä kehitämme uutta osaamista ja liiketoimintaa. Tki-työmme painoaloja ovat digitaalinen murros, kestävä hyvinvointi sekä ympäristöviisaus. Tki-työmme tuottaa ratkaisuja esimerkiksi ilmastonmuutoksesta tai väestön monimuotoistumisesta seuraaviin haasteisiin. Meillä on vuosittain käynnissä noin 150 hanketta, joissa on mukana noin 450 yritystä tai yhteisöä.
Saat yhteistyöstä kanssamme käyttöösi asiantuntijoidemme osaamisen, modernit kehitysalustamme ja laboratoriomme sekä laajat verkostomme. Myös tulevaisuuden asiantuntijat eli opiskelijamme ovat mukana, sillä tki-toiminta on vahvasti osa koulutustamme. Tavoitteenamme on, että yhteistyössä Oulun seutu ja koko Pohjois-Suomi voivat hyvin ja kehittyvät.
Ota yhteyttä ja kerro, millaista yhteistyötä sinä haluat tehdä kanssamme.
Painoalamme tukevat alueen kehitystä
Tki-toimintamme laatua ja vaikuttavuutta vahvistetaan fokusoimalla toimintaa sisällöllisesti ja laajentamalla rahoituspohjaa erityisesti kilpailtuihin kotimaisiin ja kansainvälisiin rahoituksiin. Tki-toiminnan läpileikkaavat teemat ovat digitalisaatio, yrittäjyys, kansainvälisyys ja verkostoituminen.
Ympäristöviisaus liittyy Oamkissa erityisesti kiertotalouden, vastuullisen teollisuuden ja kuluttamisen sekä energian tuotannon ja käytön optimoinnin kehittämiseen.
Kestävä hyvinvointi –painoalaan kuuluvat väestön monimuotoistumisen huomiointi, terveydenhuollon ja sosiaalialan digitalisoinnin edistäminen sekä uudistuvat liiketoimintamallit.
Digitaalinen murros –painoala keskittyy uusien digitaalisten teknologioiden soveltamiseen ja liiketoimintamahdollisuuksien edistämiseen. Oamkissa nämä liittyvät tällä hetkellä pääasiassa datatalouteen, 5G/6G-teknologiaan, drooneihin, robotiikkaan ja painettavaan älyyn.
Tutustu Oamkin hankkeisiin

5G VIIMA – 5G Vertical Integrated Industry for Massive Automation
5G VIIMA-hanke tutkii ja kehittää 5G-teknologiaa, teollisia sovelluksia sekä älykkäitä energiaverkkoja. Lisäksi hanke tuottaa suomalaiselle teollisuudelle ja akateemisille toimijoille konkreettista käytännön kokemusta siitä, missä vaiheessa ja kuinka hyvin kehittyvä 5G-teknologia soveltuu tehtaiden langattomaksi teollisuusverkkoratkaisuksi. Uusien langattomien teollisuussovelluksien odotetaan parantavan tehtaiden kilpailukykyä ja auttavan teollisuuskampusten palveluiden digitalisaatiota.
Lue lisää 5G VIIMA -hankkeesta.
Digilii – Digitaalisen liiketoiminnan ja markkinoinnin osaamista työelämään
Digilii-hankkeessa kehitetään työelämässä toimivien henkilöiden digitaalisen liiketoiminnan ja markkinoinnin osaamista ja samalla erityisesti mikro- ja pk-yritysten digitaalisen liiketoiminnan valmiuksia Pohjois-Pohjanmaalla. Lisäksi hankkeessa halutaan parantaa Oulun korkeakoulukonsernin kykyä vastata työelämän digitaalisen liiketoiminnan osaamishaasteisiin. Hankkeessa koulutetaan vähintään 100 henkilöä digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiksi, sekä tuotetaan mikro- ja pk-yrityksille tarkoitettu digitaalisen markkinoinnin kehittämisen työkalupakki.
Lue lisää Digilii-hankkeesta.
EaaSLab – Energia-, sähkö- ja talotekniikan oppimisympäristö
EaaSLab-hankkeessa rakennetaan energia-, talotekniikka-, sähkö- ja automaatiolaboratorioista koostuva hybridilaboratorio, jossa tehtävä koulutus-, tutkimus- ja yritysyhteistyö vastaa meneillään olevaan energiamurroksen ja työelämän tarpeisiin pitkälle tulevaisuuteen. EaaSLab-hanke vastaa asetettuihin energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön tavoitteisiin sekä ilmastonmuutoksen torjumiseen liittyviin haasteisiin nostamalla alan oppimisympäristöt vastaamaan nykyisiä ja tulevaisuuden teknologisia vaatimuksia.
Lue lisää EaaSLab-hankkeesta.
Made in Maaseutu – markkinointi- ja designosaamista maaseutuyrityksille
Made in Maaseutu (MADE) -hankkeen tavoitteena on edistää mikroyritysten ja oppilaitosten välistä yhteiskehittämistä Pohjois-Pohjanmaalla. Hankkeessa aktivoidaan yrityksiä kehittämään uusia ja olemassa olevia tuotteitaan ja palveluitaan yhdessä opiskelijoiden kanssa sekä vahvistetaan yritysten suunnitteluosaamista erityisesti visuaalisen suunnittelun, asiakaskokemuksen ja sisällöntuottamisen teemoissa. Hankkeen tuloksena syntyy yhteiskehittämisen malli, jota voidaan hyödyntää mikroyritysten ja oppilaitosten välisessä yhteistyössä.
Lue lisää MADE -hankkeesta.
OSaaVa – työelämälähtöisiä koulutuspolkuja varhaiskasvatuksen tarpeisiin
OsaaVa -Osaamisella eteenpäin varhaiskasvatuksessa on hanke, jonka tavoitteena on kehittää siirtymisiä sekä eri koulutusten että koulutuksen ja työelämän välillä varhaiskasvatusalalla. Päämääränä on poistaa eri koulutusasteiden sisältöjen päällekkäisyyksiä, sujuvoittaa opintopolkua ja helpottaa täydennyskouluttautumista. Toimintaa kehitetään opiskelijalähtöisesti, työelämän tarpeita kuunnellen ja opiskelijoiden ammatillista kasvua ohjaten. Hankkeessa kehitetään menetelmiä koulutuksien kiinnostavuuden kasvattamiseksi ja edistetään miesten hakeutumista alalle. Hanke haluaa myös tarjota varhaiskasvatusta vaihtoehtona peruskoulun tai lukion päättäville nuorille, alan vaihtamista suunnitteleville ammattilaisille ja niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan varhaiskasvatuksessa.
Lue lisää OSaaVa-hankkeesta.
PoJo – Positiivisella johtamisella tuottavuutta ja hyvinvointia
Tutkimukset osoittavat, että positiivisella johtamisella ja organisoinnilla on mahdollista edistää henkilöstön työhyvinvointia ja innostusta ja niiden avulla organisaatioiden tuottavuutta, tehokkuutta, tuloksellisuutta ja laatua. PoJo-hankkeessa edistetään positiivisen johtamisen ja organisoinnin soveltamista Pohjois-Pohjanmaan alueen mikro- ja pk-yrityksissä sekä julkisorganisaatioissa. Hankkeessa toteutetaan alueellisia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia, valmennuksia ja muita asiantuntijapalveluita sekä valmennetaan työvoima- ja yrityspalveluiden kehittäjiä ja tarjoajia positiivisen organisaation ja johtamisen soveltamiseen. Lisäksi hankkeessa kootaan valtakunnallinen positiivisen johtamisen vertais- ja mentorointiverkosto.
Lue lisää PoJo-hankkeesta.Lue uusimmat julkaisumme ePookista
-
Vaikuttava elintapaohjaus auttaa nuorta motivoitumaan
Apr 9, 2021 | 12:00 pm
-
Video apuna oppimisessa – perehdytysvideon tuottaminen bioanalytiikan opiskelijoille
Apr 8, 2021 | 12:00 pm
-
Tekoäly ammattikorkeakouluopiskelijan työkalupakissa
Apr 6, 2021 | 12:00 pm
-
Liikunta vähentää eturauhassyövän hormonihoidon haittavaikutuksia
Apr 1, 2021 | 12:00 pm
-
Enemmän vähemmällä – Lean radiologian yksiköissä
Mar 31, 2021 | 12:00 pm
Mukana Oulun innovaatioallianssissa
Työtämme ohjaa strategiamme lisäksi Oulun kaupungin, Oulun yliopiston, VTT:n ja Technopolis Oyj:n, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Luonnonvarakeskus Luken ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymän kanssa tehty sopimus, Oulun innovaatioallianssi (OIA). Se jatkaa Oulun pitkää perinnettä koulutuksen, tutkimuksen ja liike-elämän sekä julkisen sektorin välisessä yhteistyössä. OIA:n tavoitteena on viedä Oulu maailmankartalle tunnettuna innovaatiokeskuksena.
Keskitämme toimintaamme sovituille innovaatioaloille, investoimme infrastruktuureihin ja kehitämme mekanismeja yhteiseen käyttöön. Vuosien 2016–2020 sopimuksessa Oamkin vastuulla on ketterä kaupallistaminen.
Tutustu innovaatioallianssin esitykseen (.pptx).
OIA-yhteyshenkilö
University Innovation Centre
University Innovation Centre palvelee Oamkin tki-toimintaa tutkimus- ja hanketulosten kaupallistamisessa, IPR-prosesseissa sekä hankkeiden toimintaa vauhdittavien innovaatiotapahtumien järjestämisessä. Innovaatiokeskus on Oamkin ja Oulun yliopiston yhteinen palvelukokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää korkeakoulujen yhteisten palveluiden tarjontaa niin yrityksille ja yhteisöille kuin korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Lue lisää: University Innovation Centre