Fokus työhyvinvoinnin johtamiseen


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Liiketoiminnan kehitys

Hankkeen kesto

13.03.2020 - 30.06.2023


Fokus-hankkeessa kehitetään pk-yrityksille työhyvinvoinnin johtamisen sivusto, jonka avulla niissä voidaan parantaa työhyvinvoinnin johtamisen suunnitelmallisuutta, organisointia, arviointia ja tehokkuutta.
FOKUS-hanke on valtakunnallinen kahdeksan korkeakoulun yhteinen työhyvinvoinnin johtamisen kehittämishanke. Vaasan yliopiston johtamassa hankkeessa ovat mukana Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu sekä Lapin yliopisto. Hanke vahvistaa jo aiemmin alkanutta yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen välistä yhteistyötä kansallisesti ja alueellisesti.

Tavoitteet

Tavoitteena on kehittää työhyvinvoinnin johtamisen arviointiin välineistö, joka löytyy yhdestä paikasta. Tavoitteena on myös laadittavan välineiston avulla työhyvinvoinnin johtamisen kehittämistarpeiden tunnistaminen ja yrityksen tilanteeseen sopivien menettelytapojen valitseminen. Näin yritys voi itselleen sopivin tavoin kehittää työhyvinvoinnin ennakoivaa ja kokonaisvaltaista johtamista.

Hankkeen toteutus

Työhyvinvoinnin johtamisen arvioinnin välineistön laadinta ja sen pilotointi yrityksissä.

Työhyvinvoinnin johtamisen arviointiin tarkoitetun digitaalisen sovelluksen kehittäminen.

Tulosten levittäminen.

Tulokset

Hankkeen tuloksena syntyy johtamisen välineistö, jonka avulla yritykset voivat parantaa työhyvinvoinnin johtamisen suunnitelmallisuutta, organisointia, arviointia ja tehokkuutta. Välineistö on yrityksille maksuton ja hyödynnettävissä sekä tietokoneella että älypuhelimella. Hankkeen tulokset levitetään vapaasti yritysten käyttöön.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio