KV-farmari


Vipuvoimaa EU:lta

ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Liiketoiminnan kehitys

Hankkeen kesto

01.01.2019 - 30.06.2023

Hankkeen kotisivu

kvfarmari.savonia.fi 


 

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on
kansainvälisten työharjoitteluiden myötä laskea kynnystä uusien teknologioiden, tuotantotapojen ja
johtamismenetelmien käyttöönottoon maitotilayrityksissä. Hankkeessa luodaan ja pilotoidaan valtakunnallinen toimintamalli, joka tukee maatalousyrittäjien kansainvälistymistä
konkreettisesti ulkomailla suoritettavien työharjoitteluiden kautta, osaamisen kehittymistä ja mahdollisesti myös
investointihalukkuutta.

Hankkeen toteutus

Maatalousyrittäjien tietoa, taitoa ja uskoa yrittämiseen sekä yrityksensä kehittämiseen tulee vahvistaa, jotta kotimainen tuotanto kasvaisi ja kehittyisi. Tähän tarpeeseen vastataan rakentamalla maatalousyrittäjille suunnattu osaamisen kehittymistä tukeva kansainvälinen opintopolku.
Hankkeessa kootaan verkosto maatalousyrittäjien kansainvälistymisen tueksi, luodaan maatalousyrittäjälle räätälöity kansainvälistymispaketti, autetaan yrittäjiä löytämään kansainvälisiä työharjoittelupaikkoja, työskentelemään ulkomailla tavoitteellisesti ja jakamaan tietoa oppimiskokemuksistaan.
Tukea tarvitaan kansainvälisyysvalmiuksien kehittämiseen ja kansainvälisten harjoittelujen toteuttamiseen. Kansainvälisen työharjoittelun myötä yrittäjä voi hankkia osaamista jostain vähemmän tunnetusta käytänteestä tai toimintatavasta, sivuelinkeinojen mahdollisuuksista tai suuremman mittaluokan maatalousyrityksen johtamisesta. Uusien asioiden kokeminen käytännössä myös innostaa ja rohkaisee kehittämään omaa yritystä sekä innostaa myös muita yrittäjiä.
Hankkeen aikana pilotoidaan malleja kansainvälisen harjoittelun tukemiseen, toteuttamiseen ja tiedon levittämiseen. Näitä malleja voidaan jatkossa hyödyntää työelämälle tarjottavien opintojen järjestämisessä sekä koulutusviennissä.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio