eMobiili Hybridi- ja sähköajoneuvojen alueellisen koulutuksen uudistaminen


Vipuvoimaa EU:lta

ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Vähähiilisyys

Hankkeen kesto

01.10.2019 - 30.06.2023

Hankkeen kotisivu

https://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/tki-ja-hanketoim..


 

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteina on päivittää innokkaiden ajoneuvoalan koulutuksen saaneiden henkilöiden osaamistahankkeessa järjestettävien pilottikoulutusten avulla, kehittää koulutussisältöjä uusiin ajoneuvo- ja työkonealanteknologioihin ja rakentaa Ouluun yhteinen alueellisen koulutuksen malli alan osaamisen parantamiseksi. Hankkeessa toteutetaan yhteistyössä Oamk:n, OSAO:n ja Oulun yliopiston kanssa ajoneuvo- ja työkonealan koulutussisältöjä erikoulutusasteille sekä alueellinen koulutusportaali.

Hanke täydentää Oulun Linnanmaalle rakennettavaa Mobilabhanketta osaamissisältöjä kehittämällä, tuo Oulun seudun ammattiopiston virtuaalisten ajoneuvo-opetuksenopetusympäristöjen kokemuksen ja osaamisen korkeakouluasteille sekä edistää työkoneteknologioidenkoulutussisältöjen kehittämistä

Hankkeen toteutus

eMobiili-hankkeen perusidea on organisaatioiden yhteistyön lisääminen ja ajoneuvoalan koulutuskeskittymän toiminnantehostaminen ja kehittäminen Oulun ja Pohjois-Suomen alueella. Oulun seutu on Suomessa ainoa alue, jossa onajoneuvoalan kaikki koulutusasteet. Tämä mahdollistaa tiiviin ja käytännön yhteistyön ajoneuvoalankoulutuskeskittymän kehittämiselle. Yhteishanke on välttämätön hankkeen menestyksekkään toteuttamisenkannalta.

Oulun ammattikorkeakoulu tuo hankkeeseen amk tasoisen osaamisen ja läheisen yritysyhteistyön sekäMobilab laboratorioympäristön. Oulun yliopisto tuo hankkeeseen merkittävän tutkimusverkoston ja ajankohtaisentiedon uusista teknologioista. Oulun seudun ammattiopisto tuo hankkeeseen ammattiopiston uudenoppimisympäristön sekä laajan kokemuksen ammattiopistotason koulutuksen järjestämisestä niinperuskoulutuksena kuin pilottikoulutusten muodossa.

Kaikkien koulutustasojen mukana oleminen on edellytyshankkeen toteuttamiselle

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio