Vahva viesti


Vipuvoimaa EU:lta

ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Digitaaliset ratkaisut

Hankkeen kesto

01.08.2022 - 31.12.2023

Hankkeen kotisivu

www.oamk.fi/vahvaviesti 


 

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa viestinnän uusimpiin muotoihin sekä näihin oleellisesti kuuluvaan digitaalisen turvallisuuteen liittyvää osaamista eli turvata se, että viestintäalla on riittävästi osaavaa ja työssään hyvinvoivaa työvoimaa. Samalla vahvistetaan yleisön luottamusta laadukkaaseen viestintään, joka tarjoaa tarkistettua ja luotettavaa tietoa – sellaista, jonka yleisö pystyy erottamaan puhtaista mielipiteistä, disinformaatiosta ja propagandasta. "Digi" on myös osaltaan ratkaisu siihen, että laadukas viestintä voidaan taata tasa-arvoisesti mahdollisimman monelle, ajasta ja paikasta riippumatta, vihreää siirtymää tukien nykyistä kestävämmin ja hiilineutraalimmin.

Hankkeen toteutus

Vahva viesti toteuttaa täydennyskoulutusta viidellä osa-alueella. Näitä ovat 1) datajournalismi, 2) sosiaalinen media, 3) mobiilijournalismi, 4) multimediallisuus ja podcast sekä 5) kriisiviestintä ja toimittajan digiturvallisuus.

Kuhunkin osa-alueeseen liittyy 2–4 työpajapäivää. Työpajoihin osallistuvat jalkauttavat oppimaansa omiin työyhteisöihinsä.

Tulokset

Hankkeen tuloksena toimittajien ja muiden viestintäalan ammattilaisten modernin viestinnän osaaminen, digitaidot ja turvallisuusosaaminen kasvavat. Tulokset dokumentoidaan verkkosivustolle sekä digitaaliseen oppaaseen, joka soveltuu työelämän käyttöön ja oppikirjaksi.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio