ELVIS - Jatkuva oppiminen korkeakouluissa energia-, sähkö- ja talotekniikka-aloilla


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan sosiaalirahasto

ELY-keskus

Vastuullinen yksikkö

Digitaaliset ratkaisut

Hankkeen kesto

01.01.2021 - 31.10.2023


 

Tavoitteet

Tavoitteena on energia-, sähkö- ja talotekniikka-alojen osaamisvajeeseen vastaaminen tuottamalla työelämätarpeita vastaavia lisä- ja täydennyskoulutuksia. Oppimisympäristöt toteutetaan siten, että ne voidaan suorittaa käyttäjänäkökulmasta sopivimmalla tavalla. Vaihtoehtoina on laboraatioiden toteuttaminen joko hybridilaboratoriossa paikan päällä, etähallintajärjestelmiä hyödyntäen etänä tai simulaatiolaboratoriona. Simulaatiolaboratoriossa hyödynnetään oppimisympäristöistä toteutettuja digitaalisia kaksosia todellisten olosuhteiden simulointiin.

Hankkeen toteutus

Hankkeessa kartoitetaan työelämän tarpeet energia-, talotekniikka- ja sähköalojen täydennys- ja lisäkoulutukselle. Kartoituksen pohjalta koulutuskokonaisuuksia rakennetaan Linnanmaan kampuksen hybridilaboratorioon, missä koulutus tapahtuu ajasta ja paikasta riippumatta.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Oamkin energia, talotekniikka ja sähkö -puolten
asiantuntijoiden, sekä ammatillisen opettajakorkeakoulun kanssa, joka varmistaa opetuskokonaisuuksien pedagogisen pätevyyden. Oulun yliopisto tuo erityisosaamista simulaatiolaboratorioiden toteuttamiseen.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio