ROBOCOAST EDIH - EU Proposal


Vastuullinen yksikkö

Digitaaliset ratkaisut

Hankkeen kesto

10.10.2022 - 30.09.2025

Hankkeen kotisivu

www.robocoast.eu 


 

Tavoitteet

Olimme TEM:in aiemmalla EDIH-hakukierroksella mukana ja pääsimme siinä läpi yhtenä osana Arctic EDIH-konsortiota yhdessä pohjoissuomalaisten toimijoiden kanssa (koordinaattorina Oulun yliopisto, mukana yhteensä 10 kumppania). Kyseisessä konsortiossa toiminta keskittyy läheisesti Digital Health -teemaan, jossa meidän roolinamme on terveysteknologiaratkaisujen soveltaminen droonien avulla. Pääsimme rimaa hipoen jatkoon ja nyt pitäisi varmistaa se, että seuraavalla hakukierroksella olemme voittavissa liittoutumissa mukana.

TEM:in ohjeistuksen mukaan konsortioihin saa tehdä muutoksia ja nyt näyttäisi siltä, että kolme terveysalan EDIH-hakemusta pohtii synergioita ja sitä kautta aihepiiri menee entistä tiiviimmin kohti terveysteknologiaa. Arctic Drone Labs:in näkökulmasta se on kuitenkin ainostaan yksi droonien sovelluskohde ja haluaisimme laajentaa EDIH-toimintaa kattamaan myös muita liiketoiminta-alueita. Ehdotukseni on, että me liitymme mukaan Arctic EDIH -konsortion lisäksi myös toiseen EDIH-konsortioon, jotta varmistamme paikkamme jatkossa.

Hyvä toinen kumppani meille olisi Robocoast EDIH -konsortio. Meillä molemmilla on nykyisen EU-ohjelmakauden mukainen DIH-status ja olemme AIF-yhteyksien kautta tehneet yhteistyötä aikaisemminkin. Saimme myös hiljattain toisen tunnustuksen, eli olemme myös EU:n akkreditoima ATI Center (Advanced Technologies for Industry Center), jossa erityistoimialana ovat automaattiset, miehittämättömät ilma-alukset. Tämän sekä erityisesti Test before Invest -toiminnan kautta toisimme konsortioon lisäarvoa, meiltä löytyy mm. kattava dronelaivasto sekä liikkuva testiympäristö monialaisiin sovelluskohteisiin. Lisäksi myös esim. Centria on jo molemmissa konsortioissa mukana.

Robocoast DIH:
Kotisivut https://robocoast.eu/
DIH-katalogi https://s3platform.jrc.ec.europa.eu/digital-innovation-hubs...

Arctic Drone Labs DIH:
Kotisivut https://www.arcticdronelabs.com/
DIH-katalogi https://s3platform.jrc.ec.europa.eu/digital-innovation-hubs...
ATI Center-katalogi: https://ati.ec.europa.eu/technology-centre/arctic-drone-labs

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio