Kasvupolku - Nuorten ja kehittävien maatilayrittäjien kasvupolut – yhteiskehittämisellä uusia malleja ja ratkaisuja johtamiseen


Vastuullinen yksikkö

Liiketoiminnan kehitys

Hankkeen kesto

01.01.2022 - 31.10.2023


 

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on parantaa yhteistoiminnassa nuorten ja kehittävien maatilayrittäjien kanssa maatilan johtamisen osaamista ja alalle tulon edellytyksiä sekä tuottaa johtamisen välineitä kokonaisvaltaisen ja kilpailukykyisen yrittäjyyden edistämiseksi maataloudessa. Tarkasteltavat kysymykset ovat, mitä osaamista maatilan johtajan tehtäväkentässä tarvitaan ja mitä keinoja maatalousyrittäjillä on haasteisiin vastata yritystoimintaa aloitettaessa ja urapolun eri vaiheissa. Hankkeen työpajoissa käsitellään alustavasti myös, mitä tekijöitä ja ratkaisuja löydetään ylläpitämään alan vetovoimaisuutta. Jotta maatalous- ja puutarha-alat ovat jatkossakin vetovoimaisia aloja, tulee alan imagon olla hyvä. Hyvä imago edellyttää paitsi kannattavia ja toimintakykyisiä yrityksiä, myös kanavia yrittäjille vaikuttaa omaan alaan liittyvään tutkimukseen ja koulutukseen.
Tehtävä 1 - Maatalousyrittäjien urapolut – johtamisen prosessit ja osaamistarpeet: (tehtävää koordinoi Luke)
Tehtävä 2 - Tulevaisuuden maatilayrittäjät - ratkaisut nuorten yrittäjien alalle tulon helpottamiseksi: (tehtävää koordinoi PTT)
Tehtävä 3 - Uudet innovatiiviset tavat ja keinot tiedonsiirtoon ja vuorovaikutukseen:
(kaikki hankepartnerit, kootaan innovatiivisten neuvonta- ja koulutusmenetelmien suunnitelmakehys neuvonta-koulutus-tutkimus yhteistyön avulla)

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio