Vaikuttavuus esiin


ELY-keskus

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

Vastuullinen yksikkö

Vähähiilisyys

Hankkeen kesto

01.10.2019 - 31.10.2023

Hankkeen kotisivu

https://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/tki-ja-hanketoim..


Pohjois-Pohjanmaalla on toteutettu ohjelmakaudella 2014–2020 maaseuturahaston rahoittamia hankkeita yli 900 kappaletta, enemmän kuin missään muussa maakunnassa. Hankkeiden vaikuttavuudesta on kuitenkin vain vähän koottua tietoa. Vaikuttavuus esiin -hankkeessa kehitetään malli vaikuttavuustiedon keräämiseen Pohjois-Pohjanmaalla ja toteutetaan viestintäkampanjoita hankkeiden myönteisestä vaikutuksesta maakunnan elinvoimaisuuteen.

Mallin kehittämistä varten hankkeessa perehdytään maaseudun kehittämiseen ja nykytilanteeseen Pohjois-Pohjanmaalla sekä vaikuttavuuteen ja sen arvioimiseen. Tietoa kootaan useilla menetelmillä sekä kirjallisista lähteistä että maaseudun kehittämisen parissa toimivilta ihmisiltä.

Vaikuttavuus esiin -hankkeessa lisätään toimijoiden välistä yhteistyötä ja verkostoitumista kehittäjätapaamisilla, joissa pureudutaan maaseudun kehittämisen ajankohtaisiin ja tulevaisuuteen katsoviin teemoihin ja haasteisiin.
Kehittäjätapaamissa jaetaan tutkittua tietoa sekä kokemuksia ja hiljaista tietoa tutkimustiedon soveltamisesta ja vaikuttaviksi koetuista käytännöistä hanketoiminnassa.

Kehittäjätapaamisiin kutsutaan mukaan Pohjois-Pohjanmaan maaseudusta ja sen kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä eri toimialoilta ja mm. erilaisista rahoittaja- ja kehittäjäorganisaatioista. Tapaamisten avulla vahvistetaan yhteistyötä ja hyödynnetään toimijoiden erilaisia toimintamahdollisuuksia, osaamista ja vahvuuksia. Tapahtumista saadaan myös aineistoa ja laajaa näkemystä vaikuttavuusmallin kehittämisen tueksi.

Hanke toteutetaan Nouseva Rannikkoseutu ry:n ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteistyönä 1.10.2019–30.9.2022.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio