Terve talo (ROOPPI)


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahasto..

Pohjois-Pohjanmaan liitto

Vastuullinen yksikkö

Vähähiilisyys

Hankkeen kesto

02.01.2023 - 29.12.2023


Energia- ja talotekniikan oppimisympäristö

Tavoitteet

-hankkeen avulla on tarkoitus kehittää olemassa olevasta rakennuslaboratoriosta opetus- ja hanketoimintaa palveleva laboratorio, jossa hyödynnetään erilaisia oppimisalustoja. Oppimisalustat mahdollistavat opiskelijalähtöisen itsenäisen oppimisen yksin tai ryhmissä. Hankkeen painopistealueena on puurakentaminen ja puurakentamiseen liittyvän viimeisimmän mittaus- ja analysointitekniikan hyödyntäminen, kokemusten saaminen erilaisista uusiokäyttö, kuten kierrätys- ja sivituotemateriaaleista puurakentamisen yhteydessä. Lisäksi hankkeen tarkoituksena on hyödyntää ja koota yhteen alalla toimivia yrityksiä, tutkimus- ja koulutusorganisaatioita ja tarjota heille mahdollisuus alan tutkimukseen ja kehitykseen hanketoiminnan kautta.

Hankkeen tavoitteena on saada aikaan viimeisimpiä oppimisalustoja- ja ympäristöjä hyödyntävä opiskelijoita itseoppimiseen ohjaava oppimisympäristö, joka tarjoaa opetuksen lisäksi aihion ja mahdollisuuden monipuoliseen rakentamiseen liittyvään tutkimus- ja kehitystoimintaan pääpainon ollessa puurakentamisessa.
täydentää Oamkin hybridilaboratorion oppimisympäristöjä siten, että siinä missä hybridilaboratorion oppimisympäristöt kattavat energia- ja talotekniikan, Terve talo tulee tarjoamaan rakennuksen ulkovaippaan, perustuksiin ja infraan liittyviä oppimisympäristöjä.

Hanketta haetaan kevään 2022 ylimääräisestä EAKR-hausta, jolloin aloitus heinä- elokuu 2022.
Toteutusajan ehdoton takaraja on 2023 loppuun.
Kustannusarvio on alustava ja tarkentuu tarpeiden määrittämisen ja hankesuunnittelun edetessä.

Hankkeen toteutus

Kehittämisosio koulutus- ja oppimisympäristöön.
Investointiosio kehittämis- ja oppimisympäristöön.

Tulokset

Vaiheen 1 oppimis- ja kehittämisuýmpäristö.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio