Vihreän siirtymän valtakunnallisten teemojen yhteinen koordinaatiohanke


EU:n osarahoittama

ELY-keskus

Vastuullinen yksikkö

Vähähiilisyys

Hankkeen kesto

01.01.2023 - 31.12.2026


 

Tavoitteet

Koordinaatiohanke vahvistaa vihreän siirtymän valtakunnallisten teemojen vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta. Hankkeessa tuotetaan ja välitetään tietoa avoinna olevista valtakunnallisista hauista ja kootaan yhteen mahdollisia hanketoimijoita. Hankkeen tilaisuuksissa tuetaan hakijoita muun muassa tarjoamalla uusinta tietoa tutkimuksesta ja levittämällä hyviä käytänteitä. Tavoitteena on luoda vaikuttavia hankekokonaisuuksia laajan sidosryhmätyön kautta ja mahdollistaa hankepartnereille uusia kohtaamisen paikkoja ja tilanteita.

Lisäksi koordinaatiohankkeen tärkeänä tehtävänä on tukea valtakunnallisten teemojen yhteensovittamista kansallisten ja kansainvälisten rahoitusohjelmien ja strategioiden kanssa. Vihreän siirtymän valtakunnallisten teemojen hakupainotuksia suunnataan hankkeessa asiantuntijatyöryhmien ja tiedontuotannon kautta.

Hankkeen toteutus

Vihreän siirtymän valtakunnallisen teeman kokonaisuudessa rahoitetaan hankkeita, joissa kehitetään laajasti käytettäviä ratkaisuja esimerkiksi uusien toimintamallien kautta. Hankkeiden tulosten tulee tavoitella valtakunnallista hyödynnettävyyttä.

Tärkeimpiä kohderyhmiä ovat yritykset, kunnat ja kuntayhtymät, alueelliset toimijat, tutkimuslaitokset, korkeakoulut, kehitysyhtiöt, järjestöt ja yhdistykset.

Energiatehokkuuden ja ilmastonmuutoksen teemoissa rahoittajana on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja kiertotalouden teemassa Hämeen ELY-keskus.

Tulokset

Koordinaatiohankkeen toteuttajina toimivat Luonnonvarakeskus Luke, Oulun ammattikorkeakoulu Oamk ja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio