PropTech Oulu -klusteri


EU:n osarahoittama

Pohjois-Pohjanmaan liitto

Vastuullinen yksikkö

Vähähiilisyys

Hankkeen kesto

01.05.2023 - 30.04.2025


PropTech tarkoittaa teknisiä ratkaisuita ja alustoja, jotka auttavat kiinteistöalan ammattilaisia ja tavallisia käyttäjiä vuokraamaan, myymään, ostamaan, rakentamaan, hallinnoimaan ja johtamaan kiinteistöjä. Yhden määritelmän mukaan PropTech on ratkaisuja, jotka jalostavat tai hyödyntävät kiinteistö- ja rakentamisalan arvoketjuun liittyvää dataa.

PropTech on yksi nopeimmin kasvavista toimialoista, jonka Oulun innovaatio allianssi on nostanut yhdeksi tulevan ohjelmakauden kärkiteemoista. BusinessOulu on koonnut PropTech Oulu ekosysteemiä. Verkosto on nostanut tarpeikseen mm. digitalisoituvan toimialan ymmärtämisen, tiedon tuottamisen, yritysten yhteisten palvelujen ja tuotteiden rakentamisen, sekä kokonaisuuksien kehittämisen ja testaamisen.

Tässä hankkeessa määritellään, tunnistetaan ja kootaan PropTech -klusteri. Klusterin eri toiminnot voivat liittyä teollisuuden ja kiertotalouden, terveyden, digitaalisten ratkaisujen, T&K kehittämisympäristöjen, rakentamisen ja asumisen sekä älykkään kaupungin toimialoihin. Lisäksi hankkeessa tunnistetaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sekä olemassa olevien että uusien start-upien kautta .

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on määritellä, tunnistaa ja koota PropTech -klusteri. Klusterin eri toiminnot voivat liittyä teollisuuden ja kiertotalouden, terveyden, digitaalisten ratkaisujen, T&K kehittämisympäristöjen, rakentamisen ja asumisen sekä älykkään kaupungin toimialoihin. Lisäksi hankkeessa tunnistetaan yritysten kasvupotentiaali ja -esteet, sekä tehdään toimenpiteitä näiden ratkaisemiseksi.


Hankkeen kesto 2 vuotta ajalla 1.9.2022-31.8.2024

Rahoitusta haetaan Pohjois-Pohjanmaan liitolta (EAKR) Oulun kaupungin ekosysteemisopimusta toteuttavan kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-hankehausta. EU-tuen osuus 60%, OIA -rahoitus 30%.

Hankkeen toteutus

Hankkeessa kehitetään yritysten yhteistarjontaa, uutta liiketoimintaa ja yrityskonsortioprojekteja. PropTech klusterien tulevaisuuden liiketoimintoja pyritään demoamaan kehitysalustoilla, kuten Oamkin hybridilaboratoriossa ja sovelletaan edelleen muissa alueen kehitysympäristöissä. Hankkeessa pidetään yhteyttä PropTech Finland ja edelleen kansainvälisiin PropTech yhteisöihin.

Työpaketti 1 Hallinto, viestintä ja markkinointi
Työpaketti 2 PropTech klusterin määrittely
Työpaketti 3 Kansainvälistyminen
Työpaketti 5 Yhteistyöpilotit ja koulutus

Tulokset

Hankkeen tuloksena on määritelty ja tunnistettu PropTech klusteri, ja sen toimintamallit on kehitetty. Uusia yritys/yrityskonsortioprojekteja on syntynyt ja uusia demoja/nopeita kokeiluja on testattu Oamkin kehitysalustoilla.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio