Hybridituottaja 2026 (Oulu2026)


EU:n osarahoittama

ELY-keskus

Vastuullinen yksikkö

Digitaaliset ratkaisut

Hankkeen kesto

01.04.2023 - 30.09.2025


 

Tavoitteet

Tapahtumia ei järjestetä ilman tuottajia. Digitalisaatio, kestävä kehitys, hiilineutraalisuuteen pyrkiminen, kansainvälistyminen ja koronaepidemian jälkimainingit ovat muuttaneet ja asettaneet uusia osaamisvaatimuksia tapahtumatuottajan työnkuvaan. Oulun kulttuuripääkaupunkihanke sen ohjelman mukaisten tuotantoineen ja heijastevaikutuksineen lisää tapahtumatuottajien tarvetta Pohjois-Pohjanmaan alueella tulevaisuudessa merkittävästi. Tuotannoissa merkittävänä elementtiniä ovat jatkossa ovat internetpohjaiset virtualisointiratkaisut. Tuottajat tarvitsevat ajantasaista tietoa ja kädentaitoja tällaisten tapahtumien tuottamiseen.

Hybridituottaja 2026 hanke toteutetaan ajalla 4/2023-9/2025. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun kulttuurisäätiö. Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto plus ja rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Hankkeen toteutus

Hybridituottaja 2026 hankkeessa rakennetaan ja toteutetaan valmennusohjelma yhteistyössä Oulun kulttuurisäätiön kanssa tapahtumatuottajien täydennys- ja muuntokoulutustarpeisiin. Ohjelman laajuus on 15-30 op. Valmennusohjelma koostuu: 1) opintomoduuleista (15-20 op) 2) harjoittelujaksosta Oulu 2026 tapahtumien tuotannoissa (5 op) ja 3) kansainvälisestä tapahtumatuottamisen Hybridituottaja Campista (5 op).

Tulokset

Hankkeen tuloksena syntyy tuottajien täydennyskoulutuspaketti, johon kuuluu neljä viiden opintopisteen laajuista hybridituottajuuteen liittyvää opintokokonaisuutta. Hankkeen myötä 50 tuottajaa pääsee päivittämään osaamistaan digitaalisessa ja kansainvälisessä ympäristössä. Hankkeessa tehdään ainakin kaksi julkaisua, joista toinen on kansainvälinen.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio