Tiedolla johtamisella tulevaisuuteen (Tietu)


EU:n osarahoittama

ELY-keskus

Vastuullinen yksikkö

Liiketoiminnan kehitys

Hankkeen kesto

01.11.2023 - 31.10.2026


 

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on edistää Pohjois-Pohjanmaan alueen toimijoiden valmiuksia hyödyntää digitaalista dataa oman kilpailukykynsä vahvistamisessa suunnittelemalla ja pilotoimalla datan hyödyntämiseen ja tiedolla johtamiseen valmentava täydennyskoulutuskokonaisuus. Tällaiselle koulutukselle on runsaasti tarvetta, sillä tällä hetkellä esimerkiksi OAMK:n ylempään tutkintoon johtavaan datakoulutukseen on yli 25 hakijaa aloituspaikkaa kohden. Vuonna 2022 koulutukseen haki yli 500 henkilöä. Koulutus antaa valmiudet toimia dataan liittyvissä kehittämis-, esimies- ja asiantuntijatehtävissä.

Koulutus on tarkoitus toteuttaa hybridinä, jotta mahdollisimman moni dataosaamista tarvitseva voi siihen osallistua Koulutus koostuu kuudesta viiden opintopisteen opintomoduulista, jotka antavat riittävän osaamisen toimia datan hyödyntämiseen liittyvissä tehtävissä sekä hyödyntää dataa organisaation kehittämisessä. Opiskelijat voivat valita näistä osaamistarpeidensa mukaisesti sopivan kokonaisuuden. Suositeltavaa on kuitenkin neljän moduulin suorittaminen. Koulutuksen teemoja ovat: Datanlukutaito ja tietoon perustuva organisaation kehittäminen, Organisaation datastrategia- ja prosessit, Keskeiset analytiikkatyökalut ( Datankeruu ja prosessointi), Tiedon raportointi ja visualisointi, Asiakastiedon hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä, Dataperustainen myyntijohtaminen.Tavoitteena on kouluttaa vähintään 90 henkilöä datan hyödyntämisen asiantuntijoiksi.

Hankkeessa on myös tavoitteena vahvistaa OAMK:n datan hyödyntämiseen liittyvää osaamista seuraamalla tietojohtamisen parhaiden käytänteiden ja työkalujen kehitystä. Kerättyä tietoa hyödynnetään koulutusmateriaalien ja koulutuksen sisältöjen (ml. OAMK:n dataan liittyvä tutkintokoulutus) kehittämisessä sekä julkaistaan tiivistetyssä muodossa blogikirjoitusten ja kehittämistyökalujen muodossa työelämän käyttöön.

Hankkeen toimenpiteet ovat seuraavat:
Data-koulutuskokonaisuuden ja moduulien suunnittelu yhteistyössä yritysten kanssa.
Tarvittavien koulutusmateriaalien kehittäminen
Kaikki kuusi koulutusmoduulia pilotoidaan kolme kertaa. Moduuleita kehitetään jatkuvasti hankkeessa kerätyn uusimman tiedon ja palautteen avulla. Tavoitteena on, että koulutuksiin osallistuu vähintään 90 henkilöä.
Hankkeessa tuotetaan vähintään 20 kpl työelämää hyödyntävää datatyössä hyödynnettävää käytännön kehittämistyökalua ja julkaistaan ne internetissä yleiseen käyttöön.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio