SIMHEapp II - digitaalisten ohjauspalveluiden vakiinnuttaminen korkeakoulukelpoisille maahanmuuttajille


OKM

Vastuullinen yksikkö

Liiketalous

Hankkeen kesto

01.04.2019 - 30.06.2022


SIMHEapp on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa valtakunnallista SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education) - toimintaa. SIMHE-verkostossa on mukana Karelia-ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu sekä Helsingin, Turun ja Jyväskylän yliopistot.

Toiminnan tarkoituksena on palvella aikuisia maahanmuuttajia ohjaamalla heitä sopivalle korkeakoulutus- ja urapoluille kotoutumisen ja työllistymisen edistämiseksi.

SIMHEapp on erityisesti maahanmuuttajille ja heidän ohjaajilleen tarkoitettu käyttäjälähtöinen palvelu. Se tarjoaa tiedon koulutusväylistä, pohjustaa maahanmuuttajan oman osaamisen kuvausta ja koontia, sekä tukee kontaktiohjauksen sujuvuutta. Palvelu on tarkoitettu koulutuspolun alkupäähän maahanmuuttajien itsenäistä käyttöä varten. Samalla se mahdollistaa ensimmäisen vaiheen ohjauksen helppokäyttöisesti mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa, ajasta riippumatta. Palvelu perustuu Opetushallituksen ylläpitämään Opintopolku-portaaliin.

Tavoitteet

Karelia-ammattikorkeakoulun, Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä Oulun ammattikorkeakoulun yhteisessä SIMHEapp hankkeessa kehitetty SIMHEapp –mobiilisovelluksen Android-versio on ladattavissa Google Play-kaupasta (hakusanalla simhe-app). SIMHEappin iOS-versio on myös kehitteillä, se ilmestyy myöhemmin syksyllä.

SIMHEapp on erityisesti maahanmuuttajille ja heidän ohjaajilleen tarkoitettu käyttäjälähtöinen palvelu. Se tarjoaa tiedon koulutusväylistä, pohjustaa maahanmuuttajan oman osaamisen kuvausta ja koontia sekä tukee kontaktiohjauksen sujuvuutta. Palvelu on tarkoitettu koulutuspolun alkupäähän maahanmuuttajien itsenäistä käyttöä varten.

Hankkeen toteutus

Seuraava vaihe SIMHEappin kehittämistyössä on käyttäjäkokemusten ja kehittämisehdotusten kerääminen. SIMHEapp II:ssa tullaan huomioimaan paitsi Opintopolun muutokset, mahdollisesti myös toisen asteen koulutuspaikat sekä Työmarkkinatorin työpaikat.

Tulokset

SIMHEapp -mobillisovelluksen seuraavat Anroid-ja IoS-versiot julkaistaan syksyllä 2021.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio