Palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen koulutuksen monialainen ja työelämälähtöinen kehittäminen


OKM

Vastuullinen yksikkö

Hoitoalat (Oulu ja Oulainen)

Hankkeen kesto

01.02.2018 - 30.04.2022

Hankkeen kotisivu

https://www.palliatiivisenkoulutuksenkehittaminen.fi/ 


Työpaketti 1: koulutuksen nykytila on kuvattu ja osaamiskuvaukset eri tasoille laadittu.
Työpaketti 2: Opetussuunnitelma suositukset on laadittu sekä hoitotyön että lääketieteen koulutukseen. Palliatiivisen opetusta on kehitetty ja luotu uudet suuntaavat opinnot hoitotyön opintoihin. Paljon digitaalista oppimateriaalia on tuotettu opetuskäyttöön.
Työpaketti 3: Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutukseen on laadittu opetussuunnitelma. Kliininen asiantuntija (YAMK)-palliatiivisen hoidon asiantuntija syventävät opinnot (35 op) suunniteltiin ja pilotoitiin hankkeen aikana. Palliatiivisen lääketieteen erityisosaamisen suositus on julkaistu.
Työpaketti 4: Digitaalisia opetusmentelmiä on kehitetty ja luotu monialaisia kehitysmalleja. Opettajien osaamisen vahvistamiseksi on luotu Opettajan käsikirja 5 op. Hankkeen aikana on tuotettu 72 julkaisua.

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteina on selvittää palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen opetuksen nykytila Suomessa sekä laatia moniammatillisesti työelämän asiantuntijoiden kanssa (lääkärit, sairaanhoitajat, lähihoitajat) palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen osaamisen kuvaus perustasolle (A) ja erityistasoille (B/C).

Hankkeen tavoitteena on laatia valtakunnallinen suositus palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen opetusohjelmasta ammattikorkeakoulujen hoitotyön ja yliopistojen lääketieteen perusopetukseen sekä luoda valtakunnalliset ja yhtenäiset suositukset erikoistumiskoulutuksesta palliatiiviseen hoitotyöhön ja lääketieteeseen. Hankkeessa kehitetään myös moniammatillista koulutusta ja korkeakouluopettajien palliatiivisen hoidon osaamista.

Hankkeen toteutus

Palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen opetuksen laatua kehitetään yhteistyössä eri koulutusasteiden ja työelämän kanssa.

Tulokset

Hanke toteutui hankkeessa suunniteltujen tavoitteiden ja odotettujen tulosten mukaisesti.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio