Pelipääkaupunki Oulu (Game Capital Oulu)


Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahasto

Vastuullinen yksikkö

Informaatioteknologia

Hankkeen kesto

01.09.2017 - 30.04.2022

Hankkeen kotisivu

Facebook: Game Capital Oulu www.apaja.com 


 

Tavoitteet

Pelipääkaupunki Oulu hankkeen tavoitteena ja visiona on, että Oulun seutu tulee olemaan huokutteleva, eurooppalaisittain kilpailukykyinen uuden peliyrityksen sijaintipaikka vuonna 2020. Alueella on riittävästi osaavaa pelialan työvoimaa sekä selkeä malli ja prosessi yritysrahoituksen saamiseen ja markkinoille pääsyyn alan toimijoille. Alueella toimii tiiviisti verkostoitunut innovatiivinen pelialan ekosysteemi, joka osaamisellaan ja ja kansainvälisellä verkostoillaan tukee pelialla aloittavia tai sille suuntaavia yrityksiä. Ekosysteemin toiminteiden keskuksena ja kehitysalustana tulee toimimaan Oulun Pelikampus.

Hankkeen toteutus

Oulun kaupungin keskustaan on syntymässä maailman mittakaavassa ainutlaatuinen pelialan keskittymä Pelikampus, joka kokoaa vuoteen 2020 mennessä rahoittajat, julkaisijat, pelikehittäjät ja pelialaan liittyvät asiantuntijayritykset sekä pelialan koulutus- ja TK-työn yhdeksi innovatiiviseksi ekosysteemiksi. Tämä ekosysteemi tulee auttamaan alueella toimivia yrityksiä kasvamaan merkittävästi nopeammin ja tuottamaan nykyistä selvästi enemmän menestyviä pelejä. Se myös auttaa uusien yritysten luomisessa sekä niiden houkuttelemisessa alueelle.

Pelipääkaupunki Oulu - hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet tukevat näitä tavoitteita ja antavat lisäarvoa ekosysteemin kehittymiselle kokoamalla toimijoita yhteistyöhön, tiedottamalla Oulun seudun osaamisesta, huokuttelemalla kansainvälisiä pelialan sijoittajia ja julkaisijoita yhteistyöhön seudun toimijoiden kanssa ja parantamalla yritysten menestysmahdollisuuksia uusien teknologiakokeilujen kautta.

Hankkeen tavoitteena ja visiona on, että Oulun seutu tulee olemaan kiinnostava, eurooppalaisittain kilpailukykyinen, uuden peliyrityksen sijaintipaikka vuonna 2020. Alueella on riittävästi osaavaa työvoimaa sekä selkeä malli ja prosessi yritysrahoituksen saamiseen ja markkinoille pääsemiseen alan toimijoille. Alueella toimii tiiviisti verkostoitunut innovatiivinen pelialan ekosysteemi, joka osaamisellaan ja kansainvälisellä verkostoillaan tukee pelialla aloittavia tai sille suuntaavia yrityksiä. Ekosysteemin toiminteiden keskuksena ja kehitysalustana tulee toimimaan Oulun Pelikampus.

Hankkeen tavoitteiden toteuttamiseen pyritään seuraavien toimenpidekokonaisuuksien avulla: 1) pelialan yritysten yhteisöllisyyttä ja ekosysteemin toimintaa tukevat toimenpiteet: 2) pelialan yritysten kansainvälistymistä tukevat toimenpiteet: ja 3) teknologiset ketterät kokeilut mahdollistavan laboratorioympäristön luominen ekosysteemin käyttöön.

Hanke on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittama.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio