Visitor Center - elinvoimaa ja kestävyyttä innovaatioyhteistyöllä


Euroopan aluekehitysrahasto

Vastuullinen yksikkö

Informaatioteknologia

Hankkeen kesto

01.10.2017 - 30.09.2020


 

Hankkeen toteutus

Visitor Center - elinvoimaa ja kestävyyttä innovaatioyhteistyöllä -hankkeessa rakennetaan Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ainutlaatuiseen ympäristöön uusi ja houkutteleva vähähiilisten yritysten, tiedeyhteisön ja kampusvieraiden kohtaamispaikka. Sen rinnalle hankkeessa luodaan virtuaalinen showroom - nettiportaali, jossa esitellään cleantech-yritysten ja tutkimuslaitosten keihäänkärkiosaamista sekä paikallisia, ekologisia referenssikohteita.

Tavoitteena on kehittää Visitor Center -palvelukonsepti, joka yhdistää saman katon alle yliopiston tutkimuskärjet ja
vähähiilisten yritysten osaamisen esittelyn. Konseptiin kuuluu tapahtumien ja toiminnan järjestäminen yrityksille, tiedeyhteisölle ja kampusvieraille kohderyhmien tarpeiden mukaan. Tämä luo uuden rajapinnan kohtaamisille ja yhteistyölle. Toiseksi rakennetaan, sitoutetaan ja ylläpidetään vähähiilisen liiketoiminnan yritysverkostoa. Kolmantena tavoitteena on hyödyntää virtuaalisuutta sekä cleantech-alan tutkimus- ja yritysverkostossa että luontokokemuksen mahdollistajana kaupunkiympäristössä.

Hankkeessa suunnitellaan ja rakennetaan korkeatasoiset ja houkuttelevat näyttelytilat sekä monitoimitila toiminnan järjestämistä varten. Suunnittelu ja rakennuttaminen toteutetaan vuorovaikutuksessa ja kohderyhmät huomioiden. Yliopisto esittelee Visitor Centerin näyttelyitä kansainvälisille ja kotimaisille arvovierailleen ja kutsuu näyttelyyn opiskelijat, tutkijat, koululaisryhmät ja muut kampuksen vieraat. Hankkeen palvelukonseptia kehitetään ja testataan
monimuotoisella tapahtumatuotannolla ja monitoimitilaa joustavasti hyödyntäen.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio