6AIKA Robotiikasta resilienssiä ja elinvoimaa (ROBOREEL)


Euroopan aluekehitysrahasto

Vastuullinen yksikkö

Sähkö- ja automaatiotekniikka ja konetekniikka

Hankkeen kesto

01.05.2018 - 31.03.2021

Hankkeen kotisivu

www.sivistysvantaa.fi/roboreel/index.html 


 

Hankkeen toteutus

Automaation kehitys on viime vuosina ottanut merkittäviä askeleita, jotka tulevat muuttamaan käsitystämme työstä ja sen sisällöstä. Mikäli kehityksen tarjoamia mahdollisuuksia ei ymmärretä ja osata hyödyntää, käynnissä oleva muutos tulee merkittävästi vaikuttamaan paikallisen yritystoiminnan elinkelpoisuuteen. Muutos on uhka tai mahdollisuus - uhka toteutuu mikäli sen tarjoamia mahdollisuuksia ei selvitetä ja hyödynnetä.

Hankkeen tavoitteena on auttaa yrityksiä hyödyntämään automaation kehityksen tarjoamat mahdollisuudet omassa liiketoiminnassaan. Hanke toteutetaan yhteishankkeena ja ytimessä on valmentaa kuutoskaupunkien yrityksiä paikallisten oppilaitosten robotiikkaosaamisella. Hankkeessa yrityksille tehdään konsultointia, toimintakartoituksia, tilanneanalyysejä ja kehityssuunnitelmia, joita ne voivat hyödyntää liiketoimintansa kehittämiseen robotiikan tuomissa muutospaineissa. Hankkeen aikana yritykset, oppilaitokset ja eri alojen asiantuntijat lisäävät yritysten osaamista valmentamalla yrityksiä ja niiden henkilöstöä kohtaamaan robotiikan tuomat haasteet ja ennakoimaan ne, sekä etsimään uusia liiketoimintaetuja ja -mahdollisuuksia tulevista muutoksista.

Hanke toteutetaan yhteistyössä seuraavien toimijoiden kanssa: Vantaan kaupunki (hallinnoija), Turun kaupunki, Tampereen kaupunki, Metropolia, Oamk sekä Omnia. Rahoittajana toimii Uudenmaan liitto ja rahoitus on 6Aika EAKR-rahoitusta.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio