MiniEines - Hyönteisistä einestä ja euroja


ELY-keskus

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

Vastuullinen yksikkö

Luonnonvara-ala

Hankkeen kesto

01.10.2018 - 31.12.2020

Hankkeen kotisivu

www.oamk.fi/minieines 


MiniEines - Hyönteisistä einestä ja euroja -hankkeen tarkoituksena on hyönteisten alkutuotannon ja jatkojalostuksen edistäminen Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoitteena on (1) koota ja julkaista tietoa hyönteistuotantoketjun eri vaiheissa toimiville yrityksille, (2) aktivoida maaseutuyrityksiä kiinnostumaan hyönteisten alkutuotannosta ja auttaa uusia sekä tuotantosuuntaa vaihtavia tai tuotantoa laajentavia maaseutuyrityksiä tunnistamaan hyönteistuotannon mahdollisuudet uutena tuotannonalana, (3) aktivoida elintarvikejalostajia kiinnostumaan hyönteisistä nykyisten ja uusien tuotteiden raaka-aineina, sekä (4) aktivoida hyönteisalan toimijoita verkostoitumaan, löytämään yhteistyömahdollisuuksia ja tuottamaan yhteisiä kehittämisaloitteita. Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä ovat alueen maaseutu- ja elintarvikealan yritysten tarpeisiin ja valmiuksiin liittyvä tiedontuotanto, muualla tuotetun tiedon kokoaminen ja julkaiseminen, alan edelläkävijäyritysten ja muiden aktiivisten toimijoiden benchmarkkaus kansallisesti ja kansainvälisesti, sekä tiedotus- ja keskustelutilaisuuksien järjestäminen. Lisäksi hankkeessa suunnitellaan jatkotoimia alan liiketoiminnan ja yhteistyön kehittämiseksi. Toimenpiteet kohdistuvat ensisijaisesti Pohjois-Pohjanmaalla toimiviin maaseutu- ja elintarvikealan yrityksiin.

Hanke toteutetaan 1.10.2018-30.9.2020 välisenä aikana Oulun ammattikorkeakoulun, ProAgria Oulu ry:n / Oulun Maa- ja kotitalousnaisten sekä Luonnonvarakeskuksen (Luke) yhteistyönä.

Tavoitteet

Hankkeen tarkoituksena on hyönteisten alkutuotannon ja jatkojalostuksen edistäminen Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoitteena on
• koota ja julkaista tietoa hyönteistuotantoketjun eri vaiheissa toimiville yrityksille;
• aktivoida maaseutuyrityksiä kiinnostumaan hyönteisten alkutuotannosta ja auttaa uusia sekä tuotantosuuntaa vaihtavia tai tuotantoa laajentavia maaseutuyrityksiä tunnistamaan hyönteistuotannon mahdollisuudet uutena tuotannonalana;
• aktivoida elintarvikejalostajia kiinnostumaan hyönteisistä nykyisten ja uusien tuotteiden raaka-aineina; sekä
• aktivoida hyönteisalan toimijoita verkostoitumaan, löytämään yhteistyömahdollisuuksia ja tuottamaan yhteisiä kehittämisaloitteita.

Hankkeen toteutus

Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä ovat
• alueen maaseutu- ja elintarvikealan yritysten tarpeisiin ja valmiuksiin liittyvä tiedontuotanto;
• muualla tuotetun tiedon kokoaminen ja julkaiseminen;
• alan edelläkävijäyritysten ja muiden aktiivisten toimijoiden benchmarkkaus kansallisesti ja kansainvälisesti; sekä
• tiedotus- ja keskustelutilaisuuksien järjestäminen.

Lisäksi hankkeessa suunnitellaan jatkotoimia alan liiketoiminnan ja yhteistyön kehittämiseksi.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio