Virtuaalinen elämyslääke - luovaa osaamista sote-alalle


ELY-keskus

Euroopan sosiaalirahasto

Vastuullinen yksikkö

Kulttuuri

Hankkeen kesto

01.08.2018 - 31.12.2020


 

Tavoitteet

Neljän ammattikorkeakoulun yhteishanke 'Virtuaalinen elämyslääke - luovaa osaamista sote-alalle', tuttavallisemmin Virtu, vastaa luovien alojen nopeaan rakennemuutokseen ja sote-alan ajankohtaisiin kehittämistarpeisin. Tavoitteena on synnyttää konsepteja, jotka yhdistävät luovat alat sekä sote- ja hyvinvointialan kehittämään uudenlaisia asiakaslähtöisiä, elämyksellisyyttä tukevia palveluja ja tuotteita, 'elämyslääkkeitä'.
Toisin sanoen, luovat alat, sote-ala ja kouluttajat käyvät hedelmällistä vuoropuhelua keskenään, yhdistävät osaamistaan sekä synnyttävät hyvinvointia parantavia ja tukevia virtuaalisovelluksia.

Hankkeen toteutus

Hankkeen keskeisimmät toimenpiteet ovat:
1. Lisätä luovien alojen sekä sote- ja hyvinvointialan välistä yhteistyötä;
2. Edistää uusien teknologioiden ja elämysreseptien tuotteistamista ja kaupallistamista;
3. Kehittää monialainen koulutusmalli; sekä
4. Levittää hankkeessa kehitettyjä toimintamalleja valtakunnallisesti.

Tulokset

Hankkeessa kehitettävä koulutus antaa valmiudet ymmärtää, millaisia mahdollisuuksia virtuaalisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) tarjoavat, kun suunnitellaan erilaisia hoitotyötä ja elämyksellisyyttä palvelevia sovelluksia. Ammattilaiset niin luovien alojen kuin soten puolella ja korkeakoulut opiskelijoineen löytävät toisensa hankkeen pilottien, työpajojen ja koulutusten kautta. Näin tuotteistettujen elämysten lisäksi syntyy koulutussisältöjä ja -menetelmiä, uudenlaista osaamista ja verkostoja.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio