Kuoreesta gourmeeta


ELY-keskus

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto

Vastuullinen yksikkö

Luonnonvara-ala

Hankkeen kesto

01.11.2018 - 30.09.2020

Hankkeen kotisivu

www.oamk.fi/kuoreestagourmeeta 


Kuoreesta gourmeeta –hankkeen tarkoituksena on nykyisellään vajaasti hyödynnetyn kuoreen jalostusarvon nostaminen elintarvikekäytön kautta ja sitä kautta uusien liiketoimintamahdollisuuksien luominen. Tavoitteena on (1) selvittää kuoreen potentiaaliset saalismäärät sekä kalastuspaikat ja –ajat, (2) kartoittaa kuoreen potentiaaliset kalastus- ja käsittelymenetelmät elintarvikekäytön näkökulmasta sekä (3) kartoittaa kuoretuotteiden liiketoiminta- ja markkinapotentiaalia. Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä ovat erilaiset olemassa olevaan tietoon pohjautuvat selvitykset ja niitä täydentävät kysely- ja/tai haastattelututkimukset, koekalastus- ja –käsittelytoiminta, laitetestaukset, työmenekki- ja kustannuskartoitus, tuotekehityskokeilut ja koemarkkinointi sekä potentiaalisten liiketoimintamallien mallinnus.

Hankkeen toiminta-alueena on Perämeren rannikon kalatalousryhmän toimialue ja pääasiallisena kohderyhmänä alueen ammattikalastajat ja kalatalousyritykset. Välillistä hyötyä hankkeen toimenpiteistä saavat elintarvikealan yritykset. Lisäksi tulokset ovat tki-, koulutus- ja neuvontaorganisaatioiden sekä yritys- ja elinkeinoelämää palvelevien tahojen käytettävissä. Hankkeen toteutusaika on 1.11.2018-30.4.2020 (18 kk).

Tavoitteet

Hankkeen tarkoituksena on nykyisellään vajaasti hyödynnetyn kuoreen (norssin) jalostusarvon nostaminen elintarvikekäytön kautta ja sitä kautta uusien liiketoimintamahdollisuuksien luominen.

Tavoitteena on
• selvittää kuoreen potentiaaliset saalismäärät sekä kalastuspaikat ja –ajat Perämeren rannikon kalatalousryhmän toimialueella;
• kartoittaa kuoreen potentiaaliset kalastus- ja käsittelymenetelmät elintarvikekäytön näkökulmasta; sekä
• kartoittaa kuoretuotteiden liiketoiminta- ja markkinapotentiaalia.

Hankkeen toteutus

Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä ovat
• erilaiset olemassa olevaan tietoon pohjautuvat selvitykset ja niitä täydentävät kysely- ja/tai haastattelututkimukset;
• koekalastus- ja –käsittelytoiminta;
• laitetestaukset, työmenekki- ja kustannuskartoitus;
• tuotekehityskokeilut ja koemarkkinointi; sekä
• potentiaalisten liiketoimintamallien mallinnus.

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tietolähde: Thinking Portfolio